Вратарят на Черно море Иван Дюлгеров е в основата на

...
Вратарят на Черно море Иван Дюлгеров е в основата на
Коментари Харесай

Дюлгеров: В началото бях защитник

Вратарят на Черно море Иван Дюлгеров е в основата на мощното показване на " моряците " от началото на акцията. Юношата на клуба е бил титуляр във всеки един от първите 9 мача, в които отборът на Илиан Илиев записа 7 победи и 2 равенства. Самият Дюлгеров пък има цели 4 " сухи мрежи " и заема челни места по този индикатор дружно със своите сътрудници Анатолий Господинов (Арда), Густаво Бусато от ЦСКА и Динко Хоркаш (Локомотив Пд) като последните двама имат с по една повече.

" Добрият старт го приписвам на положителната работа на всички в клуба - изяснява Дюлгеров пред Novsport. - Колективът в Черно море е на доста високо равнище, което също доста ни оказва помощ. Целите и упоритостите ни винаги са били високи. След края на сезона едни медали ще ни стоят добре. "

Дебютът на Дюлгеров за първия тим на варненци идва още през 2017 година, когато той е единствено на 18 години. Записва цялостни 90 минути в Бургас при 3:1 над Нефтохимик. И признава, че това е бил значим миг за него.

" Осъзнах, че ще се занимавам професионално с футбол, когато направих дебюта против Нефтохимик. " След което споделя и за първите си стъпки: " В начална детска възраст бях бранител,ако би трябвало да бъда почтен. Треньорът ми Георги Попов ме направи вратар, за което цялостен живот ще съм признателен. Спомням си добре и първите ми ръкавици, бяха подарък от майка ми. Любимият ми състезател, на който мощно симпатизирах, бе Джо Харт. Харесваше ми стилът на игра, който практикуваше в Манчестър Сити и националния тим на Англия. "

Пред Novsport признава още, че е имало интервал, в който е обмислял да се откаже от футбола, само че добавя, че не желае да навлиза в детайлности. В същото време отдава значимото на индивида, с помощта на който извървя толкоз дълъг път за относително малко време.

" Илиан Илиев ме научи на доста неща. Без него и щабът му нямаше да бъда това, което съм сега. Правилната работа на детско-юношеската школа на Черно море също е показателна, както и шансът, който гениите ни получават в първият тим. Видяхте, че в този момент имахме рекорден брой футболисти в националния тим, тръгнали точно от " Тича ".

А той е част и от позитивната статистика, защото през 2023 година пристигна дебютът му за " тикольорите ". Първите си минути под рамката на България записа при 1:1 с Литва, игра и при равенството със Сърбия (1:1) в Разград, както и при мъчителното проваляне от Черна гора с 1:2 в Подгорица.

" В националния тим постоянно е било мъчно от позиция на конкуренцията, а сега тя е огромна. Имаме страхотни български вратари - Димитър Митов, Даниел Наумов, Светослав Вуцов,Пламен Андреев. Който и да пази за националния тим, всеки си има своите мощни качества. "

На 24 години вратарят може да се цели в огромни мащаби и с право, защото зад тила си към този момент има над 100 мача във всички шампионати за " моряците ", както и опит на национално ниво. А фантазията е една - трансфер в чужбина, само че първо...медали с обичания " Черно море ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР