Вратарят на Челси Кепа Арисабалага сподели впечатленията си от дебютния

...
Вратарят на Челси Кепа Арисабалага сподели впечатленията си от дебютния
Коментари Харесай

Кепа: Проваленият трансфер в Реал Мадрид беше най-трудният период за мен, но не съжалявам

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага показа усещанията си от дебютния си сезон във Висшата лига, като разиска и тематиката с проваления си трансфер в Реал Мадрид преди година и половина.

“Много съм удовлетворен, че спечелихме Лига Европа. Щастлив съм, че приключихме по подобен метод един дълъг сезон с върхове и падения и доста мачове. Сега гледаш обратно и виждаш изпълнените цели: класирахме се за Шампионската лига с третото ни място, макар че останахме доста надалеч от Манчестър Сити и Ливърпул, играхме край за Купата на Лигата и станахме първенци в Лига Европа. След първата ми година във Висшата лига имам по-голям опит. Изиграх за Челси и националния тим 57 мача. Повече от тези за Атлетик Билбао в двата ми сезона там. Изживях и се приспособих към футбол, друг от този в Ла Лига. Играта е по-директна. Освен това треньорът изискваше от нас да играем по друг метод от този в Атлетик. Вратарят взе участие доста в построяването на играта и се усъвършенствах в краката. Пред мен се отвори една друга съблекалня с други езици и култури. Беше доста положително за мен.
'I do not see it as a bad thing to have happened': Kepa says talk of move to Real Madrid helped him | Daily Mail Online #RealMadrid #AthleticBilbao https://t.co/OO6cSqlfgN pic.twitter.com/AqzwmaDC4h
— Sneak Peek Reports (@SneakPeekReps) June 5, 2019 Проваления ми трансфер в Реал Мадрид през януари 2018 година? Не го виждам като нещо неприятно. Беше още едно прекарване в живота ми, през което трябваше да мина. Поучих се от това, тъй като всичко ми се случи. Ще ми послужи в бъдеще. Говореше се доста за мен. Всички го обсъждаха. Заради индивидът, който съм, не желаех да приказвам, до момента в който не свърши всичко, само че имах предпочитание да изясня нещата. Това бяха най-трудните моменти. Отказът ми да бъда заменен на финала за Купата на Лигата? Това отмина. Не съм удовлетворен от стореното от мен. Всички бъркаме. Поучих се и желаех амнистия. Въпросната седмица беше буреносна за мен, не знаех какво се случва. Нуждаех се от дни на мира. Но се разбрахме с треньора. Отношенията ми с него са фантастични. Винаги е имал религия в мен. Говорихме за това и приключихме. Продължихме напред, тъй като имаше доста неща, за които да играем.
Kepa on Sarri: “He is Innovative, has very good game idea. Of association, of playing from behind, but looking for verticality with passes to overcome lines. It's a way of playing that needs time to absorb it well bcos you need mechanisms, players of certain characteristics. " pic.twitter.com/pVARW3ZZ5f
— The Blues (@TheBlues___) June 5, 2019 Маурицио Сари е иноватор. Има доста добра концепция за играта. Да я построяваме още откъм гърба, само че да търсим вертикалността с пасове, с цел да превъзхождаме по линиите. Това е жанр на игра, който се нуждае от време, с цел да се одобри добре от тима, тъй като ти трябват механизми и играчи с избрани характерности. За него, който е на 65 години, това беше първи трофей, както и за мен. Това беше съвършеният завършек на сезона. Дали желая да остане? Направи мощен сезон, като си постигнахме задачите. Той си има контракт, за освен това не знам. Не знам какво ще стане. Дали е толкоз чудноват, колкото наподобява? Всички си имаме нашите странности и способи, по които сме специфични. Той е буен и доста изразителен. Това предизвика извън да наподобява различно”, разяснява Кепа пред “Марка”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР