Вратарят на Берое Иван Караджов даде интервю пред Тема Спорт,

...
Вратарят на Берое Иван Караджов даде интервю пред Тема Спорт,
Коментари Харесай

Караджов: Левски има солиден отбор

Вратарят на Берое Иван Караджов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа упованията си за идния дуел с Левски. Стражът на заралии приказва за работата си с новия треньор Николай Киров и ситуацията в отбора. Той разяснява представянето на националния тим и вижда ли перспективни вратари от по-младите си сътрудници в шампионата.

Иване, каква е ситуацията в Берое след треньорската смяна?

- Всичко е обикновено. Нещата в отбора са добре. Обикновено има някаква смяна, като пристигна нов треньор. Надявам се тя да е позитивна при нас.

Като че ли паузата за националните тимове пристигна в точния миг, с цел да се сработите с Николай Киров и екипа му. Какви условия сложи пред вас?

- Работил съм доста време с него (б.а. в Арда и ЦСКА 1948). Мисля, че и съотборниците ми бързо влязоха в час и привикнаха с неговата работа и условия. Нещата се получават в подготвителния развой, а в този момент е значимо това да стане и по време на мачовете.

Усещаш ли по-специално отношение от страна на Николай Киров към вратарите, откакто той е играл на този пост?

- Не, не чувствам персонално към мен да има по-специално отношение или към различен от вратарите. Трябва да си правя моята работа в тима. Никога не е имало нещо по-специфично. Предполагам, че вратарите са му по-голяма уязвимост, както всеки треньор си има такава. Но най-важното е, че ситуацията в тима е добра и нека стартираме да печелим значими точки.

Предстои дуел с Левски в шампионата. Какви са ти упованията за мача със сините?

- Надявам се да имаме огромна поддръжка от почитателите. Сигурен съм, че в случай че мачът беше в събота или неделя, стадионът щеше да е цялостен, само че и в този момент е комфортен часът - понеделник вечер. Дано да има добра атмосфера, с цел да се получи същински футболен празник. Надявам се да победим.

Има ли по-специална тръпка в теб, когато предстоят мачове с Левски, откакто си младеж на ЦСКА?

- Със сигурност има такава, само че с времето малко поизчезва, тъй като от доста време не съм в ЦСКА, а играя за други тимове. Но, несъмнено, че съществува тръпка, въпреки всичко се изправяш против Левски. Надявам се да се получи добър мач и дано по-добрият тим да победи.

Какво ти прави усещане в играта на Левски? Ще бъдат ли с по-голямо самочувствие след успеха в дербито с ЦСКА?

- В Левски има доста огромна смяна след идването на Станимир Стоилов. Имат доста добра сплав от българи и чужденци. Притежават стабилен тим за България. Играят нападателно и ще бъде сложен мач за Берое, само че ще излезем, с цел да спечелим трите точки.

Съжаляваш ли за изпуснатите точки от началото на сезона, които Берое можеше да не загуби?

- Има страдание за два-три мача, в които считам, че бяхме по-добрият тим, само че не успяхме да спечелим. Но няма значение към този момент това, минало е. Има задоволително дуели до края на шампионата, в които да наваксваме. Отборът се градеше всяка една седмица и идваха непрекъснато нови футболисти. Надявам се в този момент, когато към този момент сме по-голяма група, да се сработим и нещата да вървят по-добре. Беше ни доста мъчно първоначално.

Разговаря ли с по-младия ти сътрудник под рамката Иван Гошев след провалянето от Славия (1:2), в което той отнесе доста рецензии?

- Лично моето мнение е, че той направи доста добър мач. Каквото и да приказват хората... Това единствено в България може да се случи. Имаше неправилност при кореспондирането със бранителя и просто не са се разбрали. Не мисля, че него би трябвало да го упрекваме за загубата от Славия. За мен се показа на равнище в този дуел. Има доста положителни качества.

Тежат ли на футболисти непрекъснатите информации за тежкото състояние в Берое?

- Не, това въобще не се разяснява в тима. Всеки идва с въодушевление на подготовка, да даде максимума, да се раздаде и да свърши работата си. Тези неща в съблекалнята ги няма. Вече на други места те би трябвало да се разискват.

Поставяли ли сте си някаква цел през този сезон макар началото на акцията?

- С новия треньор сигурно ще има сложени цели. Но преди този момент по какъв начин да го създадем, като започнахме 13 индивида. Целта ни беше да създадем тим и да трупаме повече точки, с цел да не може Берое да изпадне. Оттук нататък ще надграждаме и нека реализираме повече победи.

Как видя представянето на националния тим в миналите два дуела в Лигата на нациите при новия селекционер Младен Кръстаич?

- Щастлив съм от представянето им. Така би трябвало да бъде. Момчетата се раздадоха на най-много. Играха и добър футбол. Дано да се продължава по този начин. Когато побеждава националният тим, би трябвало всички да се радваме.

Вече натрупа огромен опит, виждаш ли качествени по-млади вратари, в които е бъдещето на националния тим?

- България постоянно е имала доста положителни вратари. Надявам се младите да се стегнат и да тръгнат в вярната посока, с цел да може още веднъж да имаме такива играчи на топниво. Нашата школа е известна с това. Виждам позитивни образци в младите ни вратари и се надявам да се развиват още повече.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР