Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер заяви, че иска да

...
Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер заяви, че иска да
Коментари Харесай

Мануел Нойер мечтае за финал на Евро 2024

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер съобщи, че желае да се върне в националния тим на Германия и да играе на финала на Евро 2024 на Олимпийския стадион в Берлин.

" Искам да играя на този стадион, тъй като финалът ще се организира там. Заедно с почитателите, желаеме да създадем положителни страсти в нашата страна и да реализираме огромна цел ", разяснява Нойер по време на представянето на формалната топка на Европейското състезание по футбол на Олимпийския стадион.

" Много съм признателен за опцията да се причисля още веднъж към отбора и да имам късмет за играя на още един Еврошампионат. Това ще бъде първи шампионат за мен в моята страна. Специално е за всички нас и за Германия като футболна нация. Разбира се, че желая да извлечем максимума от шампионата ", добави Мануел Нойер.

След повече от 10 месеца отвън терена поради фрактура на крайници, Нойер се завърна в състава на Байерн в края на октомври, само че към момента не е викан още веднъж в националния отбор на Германия.

Обичайният титуляр не е играл за държавния тим от Световното състезание в Катар през декември 2022 година и не попадна измежду извиканите от новия селекционер Юлиан Нагелсман за мачовете против Турция в събота и против Австрия на 21 ноември.

От здравна позиция вратарят е очаквал това, защото не би имало смисъл да играе за отбора в идните мачове.

" Първо би трябвало да направя положително показване за Байерн ", сподели Мануел Нойер и акцентира, че задачата му е да са завърне в представителния състав на Германия през идната пауза за националните тимове през март следващата година.

Нойер добави, че не е мислил дали ще играе на Евро 2024 като авариен вратар на сегашния титуляр Марк-Андре тер Щеген.

" Важното е да се върна в националния тим. Моите връзки с Юлиан Нагелсман са доста положителни, защото той ми беше треньор в Байерн. Той също е доста благополучен, че нещата започнаха добре за мен ", увери Мануел Нойер.
 Нойер след завръщането си: Никога не съм бил по-щастлив!
Нойер след завръщането си: Никога не съм бил по-щастлив!

Вратарят беше на седмото небе след триумфа с 8:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР