Вратарят на Арда Кърджали Иван Караджов говори пред ARDA TV

...
Вратарят на Арда Кърджали Иван Караджов говори пред ARDA TV
Коментари Харесай

Иван Караджов: Нямам търпение да отида на стадиона и да тренирам

Вратарят на Арда Кърджали Иван Караджов приказва пред ARDA TV за тренировките в този миг, по какъв начин се усеща един вратар, който е привикнал на напълно различен метод на живот. Какъв ще е светът, когато завърши всичко, какво прави в свободното време, и още други забавни неща, вижте от Иван Караджов.

- Иване здравей, минути след следващата онлайн подготовка по какъв начин си физически?
- Чувствам се добре, не е като да тренираш с тима всеки ден, само че въпреки всичко и това е нещо. Тренираме всички, макар тези условия, в които сме. Трудно е, само че няма по какъв начин и през това ще минем.

- Тренировките на вратарите са малко по-различни от тези на останалите футболисти. Ти има ли къде да правиш нещо в допълнение, с изключение на заниманията, които води Антон Дончев?
- Трудно мога да върша нещо друго, тъй като въпреки всичко сме под карантина. Дори и тук на стадиона заобикалям да вървя, тъй като не е съществено. Все отново има забрани и би трябвало да ги съблюдаваме. Трудно ще е, само че като цяло мога да кажа, че аз две години не играх футбол. После влезнах във форма за 40 дни, а в този момент въпреки всичко упражнявам. Няма да имам проблем.

- Къде те намирам сега?
- Аз съм си у дома, събрали сме се в Кресна с цялото семейство. Тук най-малко има независимост за децата, тъй като в случай че бяхме в София щеше да е огромен затвор. Сестрите ми и те са тука, и техните деца. Нещата са спокойни и всичко е ок.

- Забелязах, че в една от тренировките и жена ти се включи в заниманието.
- Подкарал съм всички, които имат предпочитание. И на сестра ми дребния също тренира с нас, на другата ми сестра, и нейното дете тренира, тъй че всички сме във форма.

- Разкажи ми по какъв начин минава един твой ден, отвън наложителната онлайн подготовка.
- Към момента ставане в 6 сутринта, поради дребния. Явно тук му работи доста добре въздухът и става толкоз рано. После се приготвям за подготовка и след нея се почва бачкане. Има много работи, които би трябвало да се свършат. Ходя да оказвам помощ понякога на татко ми в цеха. Тук в хотела има много неща, които би трябвало да се оправят. Трябва малко да се освежи, абе до 7-8 часа вечерта си има работа.

- Преди няколко дни твоят съотборник Емил Мартинов сподели, че към този момент може да готви и прави пици. Ти научи ли се да готвиш?
- Аз си сготвям още от преди, въпреки, че тук у дома има много готвачи. Иначе в този момент на двора си запалвам барбекюто и там е моята буря.

- Очаквал ли си в миналото, че ще ти се наложи да тренираш по този метод, че няма да може да излизаш и да се виждаш с другари толкоз дълъг интервал?
- Това е най-тежкото от цялата работа, тъй като ти си със фамилията, само че другите хора, с които си бил през останалото време е тежко да не ги виждаш. Изпитание е това. Изпитание за човечеството, с цел да си намерения всеки защо става въпрос. Според мен откакто отмине това, ще е още по-тежко.

- Липсват ли ти приятелите, сътрудниците, съотборниците?
- Съотборниците към момента не ми липсват, тъй като ние бяхме по през целия ден дружно. Но скоро и те ще ми липсват, също както и приятелите. Както се споделя не можем да седне и да изпием по една бира.

- По време на тренировките обаче пускате по някоя и друга шегичка.
- Това с тези тренировки е доста хубава концепция. Ясно е, че не е като същинската с топка на терена, само че отново си е подготовка, все едно си там.

- Арда е тимът, който пръв стартира сходен тип тренировки онлайн.
- Радвам се, че е по този начин. Антон Дончев е доста интелигентен човек и е в час с технологиите, и доста бързо схваща нещата. Всички би трябвало да му благодарим, тъй като той всеки ден се занимава с нас, за което му смъквам
шапка.

- Кое е най-трудното упражнение, което вършиме?
- Най-трудни са ми бърбитата. Това са лицеви опори, ставаш и отскок. Вижте за мен не е проблем, тъй като съм в къща и има пространство. Лошото е за другите момчета, които са в жилища, тъй като в случай че има съседи под теб е неприятно.

link1 " >  Арда Кърджали
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР