Вратарят Густаво Бусато ще остане в ЦСКА и през следващия

...
Вратарят Густаво Бусато ще остане в ЦСКА и през следващия
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА задържа Бусато до лятото на 2024-а

Вратарят Густаво Бусато ще остане в ЦСКА и през идващия сезон. Преди дни от " Българска войска " са задействали клаузата в контракта му, която позволяваше на клуба едностранно да го удължи с още един сезон, оповестява " Тема Спорт ". Настоящият договор на бразилеца изтичаше в края на актуалната акция, само че към този момент той е привързан с алените до лятото на 2024 година. Все още не е ясно по кое време от Борисовата градина ще разгласят публично новината. Бусато кара четвъртата си година на " Българска войска ", откакто дойде у нас през юни 2019-та от бразилския нискоразреден Итуано. В първите си месеци в отбора той бе запаса на Витаутас Черниаускас, само че от началото на 2020-та застана под рамката и от този момент не е освобождавал тази позиция.
 
Той получи и сериозен заем на доверие, защото постоянно редуваше страхотни намеси с прекомерно леки неточности. Постепенно обаче бразилецът натрупа самочувствие и разви качествата си, като в последната година е най-постоянният футболист на ЦСКА. 

Стражът е с главен принос както за достигането до плейофите на Лигата на конференциите от армейците, по този начин и за най-малкия брой попадения, които са позволили през есента в Първа лига - 9 в 18 мача. Стражът бе на терена в 16 от тях и резервира мрежата си суха 10 пъти.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР