Вратарят Димитър Евтимов е единственият българин в първите три дивизии

...
Вратарят Димитър Евтимов е единственият българин в първите три дивизии
Коментари Харесай

Димитър Евтимов: Ще викам за нашите в рейс с англичани

Вратарят Димитър Евтимов е единственият българин в първите три дивизии на британския футбол. Той пази с триумф за отбора от Лига 1 " Акрингтън Стенли " и към този момент бе част от националния тим по времето на селекционера Петър Хубчев. Специално за " България Днес " Евтимов показа упованията си за мача с Англия на стадион " Уембли ", който ще се играе точно на 26-ия му рожден ден.
- Митко, какви са упованията на локалните за мача с България?

- Като цяло те не познават състава ни сега и много хора ме разпитваха за нашия тим. Всички знаят, че Англия е любимец в този мач поради футболистите, които имат. Ние сме новобранци, само че от една страна, това е по-добре за нас, тъй като напрежението ще е по-малко. Ако не ни победят, напряко ще бъдат раздрани от медиите.

- Възможно ли е да ни подценят?

- Да, всичко е допустимо. И преди са се случвали такива неща, това ще е добре за нас. Подцениш ли някого, не знаеш какво ще се случи по-късно.

- Знаят ли англичаните нещо за нашия тим, или са останали със спомените за Стоичков и Бербатов?

- За страдание, повече са останали спомените. Все отново знаят за някои футболисти. Разпитваха ме за Десподов, за Ивелин Попов. Особено за Бодуров, който игра във " Фулъм ". За другите момчета съвсем не са чували. Но това може да е в наш плюс. Колкото по-малко ни знаят, толкоз по-добре.

- Какъв метод да чакаме от тима на Гарет Саутгейт? Ще пестят ли сили за гостуването на Косово?

- Едва ли ще пестят сили. Те имат много млади момчета, които са привикнали непрекъснато да играят мачове на високо движение. Англия към този момент е друг тим, не е това, което беше преди пет-шест години. В момента те са в Топ 3 на света. Висшата лига още веднъж е най-хубавото състезание и британската популярност се връща.

- Кои са най-опасните им футболисти сега?

- Рахийм Стърлинг е един от най-хубавите в света. Той, Хари Кейн, Джейдън Санчо, който е единствено на 19 години, само че играе доста мощно в " Борусия " (Дортмунд). Имат и опитни футболисти, които ще оказват помощ.

- Имат ли някакви недостатъци?

- Имат много млади играчи. В такива мачове това може да ти изиграе неприятна смешка. Най-вероятно Пикфорд ще пази като титуляр. Той е много постоянен вратар и е добър в играта с крайници. Но във всеки мач прави най-малко по една лека неточност и ние можем да се възползваме от това. Може би по този начин ще пристигна един от нашите голове.

- Настроенията в България са, че би трябвало да се отървем от погром.

- Не би трябвало да имаме такива отрицателни мисли да паднем с три или четири гола. Ако момчетата съблюдават тактическата дисциплинираност, мисля, че ще се оправим добре. Да, евентуално ще играем по-дефанзивно и на контраатаки, въпреки всичко гостуваме на " Уембли ".

- Ти самият ще успееш ли да присъстваш на мача?

- За страдание, няма да съумея, тъй като същия ден имам мач с " Акрингтън ". Той е по-рано и мачът на " Уембли " ще ме завари на път. Но в рейса имаме тв приемник и сигурно ще го виждам. Ще бъде забавно. Все отново съм единственият българин в тима и ще крещя крепко за нашите момчета измежду доста англичани в автобуса. Освен това рожденият ми ден е на следващия ден (днес - б.а.) и се надявам да ме зарадват.

- Колко аудитория се чака, ще се изпълни ли " Уембли "?

- Целият стадион към този момент е разпродаден, 90 000 души ще викат за Англия. Моите другари едвам си купиха билети. Нямам визия какъв брой българи ще има, само че се надявам да са хиляди. Доста живеят в Англия и Лондон и чакам сериозна поддръжка.


- Вероятно си се надявал на повиквателна тъкмо за този мач.

- Винаги съм се надявал на повиквателна и ще се боря за място в националния тим. За страдание, сега не съм извикан, само че това е решение на треньора и то най-вероятно е вярно. Имаме мощни вратари сега, добре е да има конкуренция. Надявам се, че наблюдават моите изяви и в бъдеще ще бъда част от тима. Важното е да съм здрав и да се представям добре, другото ще пристигна.

- Вече се потопи в атмосферата на националния тим, по какъв начин ти се стори от вътрешната страна?

- Като колектив сме много сплотени, има млади момчета и опитни футболисти, които им оказват помощ. Всички упражняват доста крепко и съм сигурен, че ще дадат всичко в мача с Англия.

- Как виждаш възможностите ни в групата? Засега сме на последното място.

- Да, загубихме значими точки против Косово и Черна гора. Но занапред с новия треньор и обиграването на тима ще се представяме все по-добре. Групата е тежка, само че към момента имаме шансове.

- Преди години имахме звезди във Висшата лига. Замислял ли си се, че сега си единственият българин в мъжкия футбол в Англия?

- За страдание, сме единствено аз и Димитър Митов, който играе в " Кеймбридж " в Лига 2. Бербатов, Мартин и Стилиян са митове на Висшата лига, а в този момент сме единствено ние, и то в долните дивизии. Но имаме надарени момчета и се надявам скоро те да заиграят на високо равнище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР