Вратарската тема е основна в националния отбор най-вече заради текучеството

...
Вратарската тема е основна в националния отбор най-вече заради текучеството
Коментари Харесай

Димитър Митов и Иван Дюлгеров пред БНТ: Вратарската конкуренция в България е голяма

Вратарската тематика е съществена в националния тим най-много поради текучеството на този пост. В последните 20 мача под рамката са заставали 7 разнообразни вратари, а двама от тях са Димитър Митов и Иван Дюлгеров.

Митов дебютира по време на контролата против Иран предишния месец и не скрива, че е имало едно по-особено възприятие у сами него преди първия дуел с националната фланелка.

" Аз нормално не се тормозя преди мачове, само че преди този имаше една по-различна тръпка. Бях доста горделив, слушайки химна и това ще остане в мен до края на живота ми, тъй като целия ми положен труд е бил за този миг. Горд съм със себе си сигурно ", разяснява вратарят на шотландския Сейнт Джонстън.

В същото време неговият сътрудник Иван Дюлгеров счита, че макар компликациите на " лъвовете " напълно скоро ще дойдат и положителните резултати за националния тим.

" Резултатите не са положителни, само че както виждате играем добре, надиграваме противниците и скоро време ще имаме и резултати. Ще се борим до дъно. В момента имаме построен добър колектив от вратари в националния тим - Пламен Андреев, Светослав Вуцов, Даниел Наумов. Те са бъдещето ", споделя стражът на Черно море.



И двамата показаха мнение, че всички в представителния ни отбор ще дадат всичко от себе си и в идните дуели с Литва (14 октомври) и Албания (17 октомври), с цел да запише тимът ни победа.

" Няма човек от управлението, треньорите или футболистите, който да не желае да спечелим. Дори момчетата, които не стартират от първата минута поддържат тези, които са на терена ", счита Митов.

" Ще създадем всичко допустимо, с цел да победим Литва. Разполагаме с качествата, с цел да ги надиграем, както се случи и в предходните ни срещи, само че просто малшанс не ни разреши да спечелим ", добавя Дюлгеров.

Вратарите също по този начин се сплотиха и към мнението, че вътрешната конкуренция посред им е потребна за националния тим.

" Конкуренцията е огромна. Имаме топ вратари в България. Всички сме там за една идея и би трябвало да си оказваме помощ без значение кой ще е пръв избор ", съобщи Иван Дюлгеров.

" Има значителен избор за вратари в България. Всеки от тях желае да играе за националния тим. Хубавото при нас е, че ние се поддържаме между тях. Така се построява доста добра връзка сред вратарите. Да, ние се борим между тях за мястото, само че значимото е тимът да печели ", приключи Димитър Митов.

Автор: Стефан Георгиев

Целия диалог гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР