Вратар се появи на терена като полеви играч в германската

...
Вратар се появи на терена като полеви играч в германската
Коментари Харесай

Куриоз: Вратар се появи на терена като полеви играч в германската Втора Бундеслига

Вратар се появи на терена като полеви състезател в немската Втора Бундеслига. Това се случи в мача сред Дармщад и Вюрцбургер Кикерс от 13-ия кръг. Домакините от Дармщад завоюваха с 2:0 с голове на Тобиас Кемпе в 55-ата минута и Феликс Плате в четвъртата минута на добавеното време. Секунди преди второто попадение, в 90-ата минута, в игра за гостите от Вюрцбургер Кикерс се появи холандският вратар Ерик Ферстапен.

Той смени собствен съотборник и в дребното време, което оставаше до края на дуела, заигра като полеви състезател. Това в последна сметка не оказа помощ на гостите, които не престават да се намират на последното 18-о място с едвам една победа и общо 4 точки. Дармщад пък е в златната среда - девети, с 18 точки. Лидер е Холщайн (Кил) с 25 точки (и мач по-малко), следван от Гройтер Фюрт с 24 и Бохум и Хамбургер ШФ с по 23.

Куриозното включване в игра на Ферстапен, несъмнено, има своята причина. А тя се състои в това, че поради многото инфектирани с COVID-19 футболисти в състава на Вюрцбургер Кикерс, наставникът на отбора имаше разполагаем едвам 14 здрави футболисти. Двама от тях пък бяха вратари.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР