Врата на градски рейс в Пловдив затисна ръцете на пътничка,

...
Врата на градски рейс в Пловдив затисна ръцете на пътничка,
Коментари Харесай

Пловдивчанка, преживяла кошмар в автобус, осъди превозвач

Врата на градски автобус в Пловдив затисна ръцете на пътничка, която се опитвала да се качи в транспортното средство. Тя се разпищяла от болежка, само че вместо да отвори, лидерът траял да натиска копчето за затваряне, а по-късно почнал да сипе обиди към потърпевшата. Тя подала цивилен иск в съда против „ Автотранс - 2000 " ООД. Според решението на районните магистрати превозвачът би трябвало да заплати 4000 лв. за претърпените от дамата неимуществени вреди.

Случката се разиграла по пладне на 30 август м.г. Тогава потърпевшата чакала автобуса. На спирката имало още трима души. Автобусът дошъл, отворил единствено първата врата и чакащите почнали да се качват.

Ищцата съвсем била влезнала, когато водачът хлопнал вратите. Ръцете на дамата останали вътре и били притиснати от вратите. Тя изпищяла от болежка. Водачът чул писъка, само че в суматохата почнал да натиска копчето за затваряне, което довело до по-силен и нескончаем напън. На помощ на затиснатата дама се притекъл мъж, който също чакал да се качи. Той опитал да задържи вратите, само че не съумял. Ръцете на потърпевшата незабавно се подули и посинели.

След случая и двамата се качили в автобуса. Пострадалата попитала водача за името му, само че вместо да се извини, той почнал да я заплашва и наскърбява. Пътничката се обадила на 112, с цел да алармира за случилото се и да изиска да ревизират водача за приложимост на алкохол. След това потърсила лекарска помощ в Спешното. Прегледът посочил, че тя има голям брой повърхностни контузии на раменете и мишниците, за което било издадено и съдебномедицинско уверение.

Тя предявила цивилен иск за 4000 лв. по отношение на „ Автотранс 2000 " ООД. От сдружението дали отговор, че потърпевшата също е отговорна за случая, защото тръгнала да се качва след звуковия сигнал, което било „ груба немарливост ".

В правосъдната зала бил разпитан мъжът, който се опитал да помогне на потърпевшата пътничка. Той разказал, че по време на случая водачът не гледал какво се случва в автобуса, а гледал през прозореца. При последвалия скандал лидерът декларирал на затиснатата жена да не се занимава с него, тъй като може да скочи и да стане пакост. Шофьорът на рейса пък декларирал пред съда, че няма спомен за сходен случай на въпросната дата.

Магистратите решили, че исковата молба в размер на 4000 лв. е обективна и осъдили превозвача да заплати сумата, защото сдружението е отговорно за дейностите на чиновниците си.

Решението предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР