Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието

...
Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието
Коментари Харесай

Асен Василев скочи на ГЕРБ и служебния кабинет: Връщате през задната врата постната пица!


Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието на служебния кабинет, обърна се съпредседателят на " Продължаваме Промяната " към от ГЕРБ-СДС по време на второто четене на удължителния закон за бюджета. Двамата влязоха в спор за упования държавен дълг за идващите години и за обществените заплащания. Заради вашето ръководство на финансите, страната я докарахте до такава степен, че в идващите три години би трябвало да изтеглим 38 милиарда лв. нов дълг, упрекна го Добрев.

съпостави двете версии на консолидираната фискална стратегия за 2023 година, създадена от служебния кабинет - едната с бюджетен недостиг от 3 %, другата - с 6,6 %. По думите му разликата е 5,5 милиарда лв. спомагателен недостиг във втората версия. Той означи, че приходите в програмата, в която има повече харчене, са с 500 млн. лв. по-малки. Общо 3,711 милиарда от останалите 5 милиарда в действителност отиват за финансови разноски и прехрана – все пера, по които може да се краде, където стоят всичките типове публични поръчки, които знаем какъв брой кристално се организират, сподели Василев.

Служебният кабинет не е опрощение за това Националната организация по приходите (НАП) и Агенция „ Митници “ да не работят, а още по-малко да се каже – Национална агенция за приходите и " Митници " не работят, по тази причина дайте да не планираме разноски в бюджета и да планираме по-ниска приходна част - това е цялостно безсрамие, разяснява той. Натоварване на бюджета от обществени разноски няма, то идва от спомагателни разноски за прехрана, спомагателни финансови разноски и планувани по-малко доходи, разяснява Василев. По думите му в този момент явно се връщаме към времената, когато не събираме налози от избрани компании, когато раздаваме пари за поръчки на други избрани компании, а обществените разноски отиват назад във фризера.

В отговор служебният министър на финансите Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси изясни от кое място идва нарастването на финансовите разноски и разноските за прехрана. Европейските средства, разноските по Плана за възобновяване не се усвояват, те се трансферират и се натрупват в идната година, защото, в случай че не бъдат осъществени тези разноски, няма да получим второ и трето заплащане, тъй като има капиталови планове, които би трябвало да се случат, уточни тя. Следващата година е последна година на разплащане на остарелия програмен интервал, което също усилва финансовите разноски и води до нарастване на разноските за прехрана, защото част от европейските средства се разходват и посредством разноски за прехрана, а освен през финансовите разноски, добави Велкова. Тя уточни, че разновидността на консолидирана стратегия, в който са реализирани 3 % недостиг, е работен с допускането, че всички понижени ставки ще бъдат възобновени от 1 януари, само че с признатите данъчни закони това си остава едно допускане.

Национална агенция за приходите и " Митници " работят и реализират събираемост, данъчно-осигурителните доходи ще бъдат преизпълнени, само че забавното е кои налози ще бъдат преизпълнени и къде ще имаме несъблюдение, разяснява финансовият министър. Ще имаме преизпълнение на осигурителните вноски, на налога върху приходите на физическите лица, защото бяха увеличени хонорари, и другото нарастване е в предплатения корпоративен налог, уточни тя. Няма да осъществим Данък добавена стойност в размер, очакван от Народното събрание, само че общо имаме преизпълнение на данъчно-осигурителните доходи, добави Велкова.

(ГЕРБ-СДС) разяснява, че не приема тъкмо да приказва за публични поръчки и за корист с тях. От всички 25 държавни управления до момента, вашето е държавното управление, което изхарчи най-вече пари, без никаква процедура, с имейли, разяснява той. Заради вашето ръководство на финансите, страната я докарахте до такава степен, че в идващите три години би трябвало да изтеглим 38 милиарда лв. нов дълг, сподели още Добрев и уточни, че за последните 37 години са изтеглени 37 милиарда дълг. Спомням си ваше заричане, че няма да има един човек под линията на бедността, и какво се оказа - 1 млн. души живеят под линията на беднотия от януари 2023 година, обърна се той към Василев.

 

Тези 38 милиарда са единствено във вашите сънища, репликира го. Ние оставихме страната с 2 милиарда по-малко дълг, означи той. Подкрепете нарастването на минималната работна заплата и тези хора няма да минат под линията на беднотия, само че няма да го подкрепите, тъй като това е вашата политика на постната пица - вие я връщате през задната врата със съдействието на служебния кабинет, разяснява Василев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР