Връщат ли се 90-те години? Това се питат коментиращи в

...
Връщат ли се 90-те години? Това се питат коментиращи в
Коментари Харесай

След случаите на агресия: Във „Фейсбук“ се питат връщат ли се 90-те години

Връщат ли се 90-те години? Това се питат коментиращи в обществената мрежа „ Facebook “ след поредицата от случаи с експанзия последните дни - побоя на журналиста от Българска национална телевизия Иво Никодимов в Борисовата градина, нападението над две дами в центъра на София, както и сбиването на входа на дискотека в Созопол.

Все повече хора вършат паралел с пословичния метод на разрешаването на персонални или бизнес проблеми от началото на прехода, когато показните убийства и побои бяха съвсем всекидневие. Има обвинявания към полицията и управляващите, че не вършат задоволително в следствието на тези случаи и гарантирането на сигурността.

Иво Никодимов след побоя: По-добре съм, бях подготвен през днешния ден да работя

Пребиха мъж и бременната му другарка на "Тракия "

Според Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията даже обстановката сега е по-лоша, тъй като видео с експанзия бързо може да се популяризира в обществените мрежи. „ Имахме към 500 до малко повече убийства средата на 90-те години, което ни правеше на равнището на Съединени американски щати като брой убийства на 100 000 души. В момента имаме към 120 – съвсем до равнището от преди 90-та “, сподели той пред Българска национална телевизия. Той добави, че при съпоставяне с централноевропейските страни у нас има два пъти повече убийства от Австрия, Северна Италия, Швейцария, Чехия.

Потребител във „ Facebook “ написа, че мутренските времена са се завърнали и чака „ по време на председателството ни да набият и някой от високопоставените посетители от Европейски Съюз, та най-сетне да се разбере, че трябват в действителност радикални промени. “



Проф. Николай Слатинскипосочва, че „ у нас макробездействието и самоотстранеността на властта във връзка с проблемите на хората и публичния ред “ води до „ всеобщо възприятие за дезертирала от сигурността власт, суматоха у хората, скъсване на обществените връзки и растеж на безпричинното или подбудено от неконтролирани скотски похвати принуждение. “



Според писателя Георги Господинов „ млатенето и мразенето тук станаха стандарт “.

Учителят Емил Джасим изброява аргументи, поради които счита, че 90-те години са се върнали. Според него „ мутрите още веднъж бият - слепи туристи, акушери, учители, адвокати, публицисти “.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР