Връщат част от строгите мерки у нас заради ръста на

...
Връщат част от строгите мерки у нас заради ръста на
Коментари Харесай

Връщат част от строгите мерки заради COVID-19 у нас

Връщат част от строгите ограничения у нас поради растежа на позитивните случаи на COVID-19 у нас. Това стана ясно по време на ексклузивен брифинг на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и представители на Националния действен щаб.
Основните неща, които се трансформират по заповедта на министър Ананиев, която влиза в действие от на следващия ден, 10 юли, са:
- Всички групови и индидивуални спортни мероприятия навън и закрито се организират без публика;
- Посещението на нощни заведения, питейни заведения, нощни клубове и други нощни заведения на закрито не се позволява. На намерено в тези заведения се позволява посещаване до 50% от общия капацитет;
- Забраняват се групови празненства с наличие над 30 индивида на закрито и намерено - сватби, балове, фамилни тържества и други подобни;
- Държавните органи и институции ускоряват контрола в границите на компетенциите си.
Ананиев заяви, че регионалните щабове и кметовете на общини е належащо да завишат контрола на противоепидемичните ограничения. Знаете, че отпаднаха много ограничения и тяхното отпадане бе обвързвано с това да върнем българските жители към естествения метод на живот и да свикнем да живеем при съществуването на ковид, разяснява здравният министър. Той уточни, че е гласувано доверие на българските жители. По думите му обаче, броят на носителите на ковид се усилва и е минал сериозната точка от 200 души. Ананиев акцентира, че ще се възстановят някои от употребяваните ограничения до този миг и те ще важат до второ разпореждане.
През идващите дни не чакаме да спаднат бройките на носителите на ковид - даже има наклонност за ново увелиечние, акцентира Ананиев.
Припомняме, че по-рано след извършен съдружен съвет при премиера Бойко Борисов, водачът на НФСБ Валери Симеонов уточни, че " би трябвало да се приключи тази безредица ".
Затварят се нощните питейни заведения и нощни заведения. Забраняват се събиранията на огромни групи хора. Въвеждат се наказания за продавачите, които обслужват клиенти без маски, разяснява още Симеонов в задатък, представен от News.bg.
Стана ясно, че Общинска полиция и Агенцията по храните ще ревизират дали масите в заведенията са на разстояние от метър и половина.
Ананиев разяснява, че към този момент това ще бъдат ограниченията, с които управляващите се надавят да се приключи наклонността за растеж на заболелите от COVID-19.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР