Връщането в САЩ е крайната ми цел, но искам справедлив

...
Връщането в САЩ е крайната ми цел, но искам справедлив
Коментари Харесай

Сноудън е готов да се върне в САЩ, ако получи справедлив съдебен процес

Връщането в Съединени американски щати е крайната ми цел, само че желая обективен правосъден развой, съобщи американският разобличител Едуард Сноудън, представен от Франс прес.

Сноудън се укрива в Русия, откогато разкри системата на всеобщо следене на връзките и интернет в Съединени американски щати през 2013 година Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност е упрекнат в страната си в шпионаж и кражба на държавни секрети.

" Бих желал да се прибера в Съединени американски щати, това е крайната ми цел, само че няма да прекарам остатъка от живота си в пандиза. Затова имам едно главно искане, което би трябвало да се одобри от всички: желая да получа обективен правосъден развой ", споделя Сноудън в излъчено нощес изявление за американската телевизия Си Би Ес.

" Не желая амнистия, нито непозволена привилегия ", прибавя той и упреква американските управляващи, че му готвят " развой от различен вид, със специфични процедури и на закрити врата ".

" Те не желаят правосъдните заседатели да вземат поради мотивациите, които ме тласнаха към деяние, а единствено да преценяват дали дейностите ми са били законни или противозаконни, само че не и дали са били верни или неправилни ", показва Сноудън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР