Връщането обратно в офиса в нормалния ритъм от дните преди

...
Връщането обратно в офиса в нормалния ритъм от дните преди
Коментари Харесай

Експерти искат разширяване на експеримента с 4-дневната работна седмица в Шотландия

Връщането назад в офиса в естествения темп от дните преди пандемията може да отнеме известно време. Настоящият миг обаче е подобаващ за опити като 4-дневната работна седмица.

Според специалисти разширението на теста в Шотландия е нужда, защото доста от работната мощ в страната поддържа концепцията. Изследване на мозъчния концерн IPPR Scotland открива, че 80% от хората имат вяра, че намаляването на работните дни на седмична база без смяна в заплащането ще помогне за благосъстоянието им, написа „ Индипендънт “.

В анкетата са взели присъединяване 2203-ма души на възраст сред 16 и 65 години. Две трети от тях (около 65%) считат, че по-кратката работна седмица може да усили продуктивността.

Пилотни стратегии се основават след измененията в работните практики, породени от пандемията от ковид, като Шотландската национална партия даде обещание по 10 млн. паунда на всяка компания, която вкара 4-дневна работна седмица.

IPPR Scotland отбелязва, че държавното управление на страната би трябвало да разшири тези схеми, с цел да включи в тях повече браншове на стопанската система, тъй че да вземат участие хора на разнообразни длъжности, в това число служащи на смени, чиновници на ненапълно работно време, както и такива, които извършват дилемите си отвън обособени офис пространства.

От организацията показват още, че в случай че в плана не са включени по-нископлатени браншове, пробните схеми може да не оценят вярно въздействието на сходна мярка.

„ Шотландското държавно управление е право да тества 4-дневната работна седмица, тъй като днешните доказателства демонстрират, че това е политика с голяма социална поддръжка “, разяснява Рейчъл Стейтъм, старши теоретичен помощник в IPPR Scotland. По думите ѝ обаче би трябвало да се включат всички типове работни места и всички типове работа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР