Връщането на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР

...
Връщането на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Връщането на Светлозар Лазаров на поста главен секретар е абсурдно

Връщането на Светлозар Лазаров на поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи е неуместно и не е обсъждано, сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави, че това би било неприятен знак към системата, която е почнала своето мощно стабилно стабилизиране.

Има лица, които се разискват за основен секретар на Министерство на вътрешните работи, само че тук би трябвало да кажем, че това е право на министър-председателя, на министъра на вътрешните работи и съгласувателната процедура, която наложително би трябвало да мине с президентската институция и президента на страната. Докато няма координиране и затваряне на една процедура няма по какъв начин да разясняваме. Защото знаем, че назначението на Младен Маринов като основен секретар стана след прецизното координиране и мнението и инспекциите, които е направила президентската институция и указа, който тогава подписа Румен Радев за висшата професионална фигура в Министерство на вътрешните работи, нямаше никакви разногласия. Странно за какво в този момент, когато сега трябваше да стане основният секретар министър на вътрешните работи, имаше несъмнено напрежение, което се сътвори. Но считам, че това към този момент е затворена страница, дано да вървим напред, сподели Цветанов.

Попитан къде стои името на Светлозар Лазаров в тези разговори, Цветанов отвърна: " Смятам, че това е неуместно Светлозар Лазаров да се върне като основен секретар. Това нито е обсъждана тематика, нито пък някой в миналото е считал, че той би могъл да се върне като основен секретар в Министерство на вътрешните работи. Това ще бъде доста неприятен знак към системата, която сега съм уверен, че стартира своето мощно стабилно стабилизиране и с уговорката, който има и на съдружния съвет отношението към правоохранителната система, е да може да бъде обезпечено спомагателното финансиране, както в институтите, които имат директно отношение към по-бързото откриване и документиране на дадена незаконна активност, по този начин също и координацията и създаване на човешки потенциал и с механически средства ".

Dir.bg напомня, че Лазаров бе основен секретар на Министерство на вътрешните работи в държавното управление на Пламен Орешарски. Миналия петък той подаде оставка като народен координатор на партия " Атака ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ разяснява и случая със свиреп изнасилената и убита журналистка Виктория Маринова. Не знам по какъв начин през днешния ден тези, които изговориха толкоз доста неистини, по какъв начин гледат служителите на реда, следователите, прокурорите, които съставляват страната в битката против престъпността, съобщи Цветанов. По думите му към следствието на убийството на журналистката Виктория Маринова е имало очерняща акция против страната.

Самият факт, че лицето е било арестувано за няколко часа, демонстрира, че методът е бил верен, сподели Цветанов. Той разяснява и координацията с немските управляващи, като сподели, че тя не е в резултат от медиен напън за бързото откриване на случая, а е резултат от години добра взаимна работа.

Това е добра съгласуваност, която е създавана с години. Мога да кажа, че доста са взаимните интервенции, които се възнамеряват и осъществят дружно с европейските ни сътрудници, съобщи Цветан Цветанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР