Връщането на съветската класика Москвич на руския пазар миналата година

...
Връщането на съветската класика Москвич на руския пазар миналата година
Коментари Харесай

Made in Russia? Китайски коли опитват да съживят автомобилните заводи в Русия

Връщането на руската класика " Москвич " на съветския пазар предходната година беше несъмнено от кмета на Москва като доказателство за устойчивостта на съветската автомобилна промишленост на фона на западните наказания. Година по-късно разбираме обаче, че рестартът на колата от руската ера е знак за друга значима наклонност - възходящото въздействие на Китай върху основен бранш от съветската стопанска система, написа Reuters.

Автомобилите, които излизат от големия Московски авто завод  нямат нищо общо с добре познатите ни модели от руската ера. В елегантните джипове с четири порти ясно се виждат елементи от мотори и тапицерии от китайския JAC Motors, разясняват автомобилни специалисти.
 Започна серийното произвеждане на градския кросоувър
Започна серийното произвеждане на градския кросоувър " Москвич 3 " (Видео)

Продажбите на автомобила би трябвало да стартират през март 2023 година

" Моделът " Москвич 3 " на процедура е JAC Sehol X4, съединен в Москва благодарение на съставни елементи и съоръжение, закупени от китайски сътрудник ", споделят специалистите.

Китайските производители на коли завземат пазарен дял в Русия, възползвайки се от напускането на западните компании, които преобладаваха на пазара преди началото на войната в Украйна, демонстрират данни от автомобилната промишленост.

Вносните китайски коли през днешния ден съставляват 49% от съветския пазар, достигайки 40 000 единици през юни, спрямо предвоенния дял от едвам 7% през юни 2021 година, съгласно данни на аналитичната компания Autostat.

След като западните компании се изтеглиха от Русия, Москва провежда придобиването на задгранични активи от следени от страната сдружения, с цел да подсигурява, че производството в жизненоважния бранш ще продължи.

Правителството обаче премълчава забележителната роля на Китай за възобновяване на автомобилния бранш след 59% спад на продажбите предходната година, като вместо това афишира възраждането на добре познати съветски марки. Само че, както постоянно се случва, нещата не са тъкмо такива каквито наподобяват.
 Руският авто цех
Руският авто цех " Москвич " удвои продажбите си до... 960 коли на месец

Заводът ще създава и електромобили
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР