Връщането на мандата от страна на партията на Слави Трифонов

...
Връщането на мандата от страна на партията на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Връщането на мандата е рискован ход на Трифонов

Връщането на мандата от страна на партията на Слави Трифонов сигурно е един ексцентричен и опасен политически ход. Към " ИТН " (ИТН) бяха отправени свръхочаквания, евентуално заради това, че те взеха повече гласове, в сравнение с се предполагаше. Но политиката е изкуството на вероятното. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз ръководителят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

Явно при тази партия са били сложени разнообразни причини " за " и " срещу ". Има разнообразни мнения – на отчаяние, утвърждение, удивление. В последна сметка времето ще покаже дали този ход е бил верен, съобщи проф. Маринов.

Винаги, когато не може да се сформира държавно управление, това е някаква рецесия, само че тя е в границите на Конституцията. Конституцията е планувала този вид, няма никаква драма, няма апокалипсис. Това е опция суверенът да се произнесе още веднъж, акцентира той.

Проблемът на Има Такъв Народ не беше с партиите на митинга. Те имат доста допирни точки. Проблемът бяха тези гласове, които би трябвало да се прибавят за гласоподаване на държавно управление. Тази поддръжка за избрани политики би сложила Има Такъв Народ, а и другите партии на митинга според. Тази поддръжка би могла да пристигна или от Българска социалистическа партия или от Движение за права и свободи, или от двете дружно. Ясно е, че Има Такъв Народ не желаят да ръководят с решаващата поддръжка на тези две празненство. Предстои да забележим по какъв начин ще оценят този ход гласоподавателите на Има Такъв Народ, уточни ръководителят на Стратегическия съвет към президента.

Със сигурност резултатът на Има Такъв Народ на тези избори беше избор против статуквото. Със сигурност в една своя част този избор се ориентира към Има Такъв Народ, само че желанието за смяна е доста по-могъщо. В какво гласоподаване ще се излее това предпочитание, следва да забележим. Намираме се при започване на един нескончаем развой, уточни проф. Александър Маринов.

В тази обстановка длъжностен кабинет е огромно предизвикателство. Само малоумен човек би се стремил към него самоцелно. В никакъв случай (президентът Румен Радев - б.ред.) няма болна упоритост за сформиране на длъжностен кабинет, увери проф. Маринов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР