Връщането на хартиената бюлетина няма да върне избиратели пред урните,

...
Връщането на хартиената бюлетина няма да върне избиратели пред урните,
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Преброяването ще прекрои мандатите

Връщането на хартиената бюлетина няма да върне гласоподаватели пред урните, сподели още зам.-шефът на Централната изборна комисия

Ще има прекрояване на мандатите. Това е добре за самия избирателен развой. Това сподели зам.-шефът на ЦИК Цветозар Томов в предаването " Още от деня " Българска национална телевизия. 

Той не сподели кои изборни региони ще бъдат наранени. Според калкулации на специалисти пред " 24 часа "  със сигурност гласоподавателите от София ще имат повече народни представители в 49-ото Народно събрание -  общо трите многомандатни региона ще излъчат в допълнение 5-има избраници, с което софийските депутати стават близо 1/5 от всички - 47. От София област се избират още 8.

Цветозар Томов съобщи, че към този момент тече подготовката за изборите и тяхното осъществяване не е под въпрос. 

" Мога да кажа, че ЦИК стартира организацията от изборите за първи път още преди да има декрет на президента за насрочването им. Засега мисля, че може да се движим в изпреварващо движение ", сподели още зам.-шефът на ЦИК. 

По отношение на видеозаснемането и видеонаблюдението той съобщи, че са ЦИК е в контакт с Министерски съвет. Но с видеонаблюдение на 12 хиляди секции по едно и също време е допустимо да изникне някъде проблем, предизвести той. И предвижда, че връщането на хартиената бюлетина няма да върне гласоподаватели пред урните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР