Връщането на хартиената бюлетина е отваряне на вратата към риск

...
Връщането на хартиената бюлетина е отваряне на вратата към риск
Коментари Харесай

Кирил Петков предупреди, че хартиената бюлетина отваря вратата за измами

Връщането на хартиената бюлетина е отваряне на вратата към риск от изборни измами. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) и някогашен министър председател Кирил Петков в предаването " На фокус " по Нова. Връщането на хартиените бюлетини в изборния развой изиска " Българска социалистическа партия за България ", само че се поддържа и от ГЕРБ.

Петков добави, че в случай че от левицата продължат с такива оферти, може би сред двете политически сили няма да се откри общ език - двете партии до неотдавна бяха съдружни сътрудници в държавно управление. В същото време от " Продължаваме Промяната " са подготвени да поддържат в Народното събрание всички оферти, свързани с 16-те целта, показани от Политическа партия преди началото на новия парламент. Става дума за политики като нарастване на пенсиите, енергиен таван за цените на ток и газ, означи Петков. За тези неща сме подготвени да ги подкрепим, без значение кой ги предложи, сподели някогашният министър председател. Но акцентира, че партията му ще е извънредно сензитивна към задкулисие и корупция. В същото време, в случай че Българска социалистическа партия са подготвени да поддържат политиките, които са приоритет на Политическа партия, " може би бихме могли да реализираме резултат ".

Кирил Петков уточни три рискови момента за страната, в случай че се стигне до предварителни парламентарни избори.

" Единият е да се върнем към хартиената бюлетина и измамите. Вторият е в случай че има последващи избори, националистически позиции на партии като " Възраждане " да дадат още по-голям подтик на България към странни тактики като референдуми за участието ни в Европейски Съюз. Третият риск е тази теза за президентската република. Ако в този момент имахме президентска република, щяхме да имаме човек като Бойко Борисов да ръководи идващите 4 години. Такава централизация на власт и излизане от парламентарната република е голям риск за България. "

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " разяснява и за какво партията му не поддържа кандидатурата на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. " Този човек ще бъде там единствено като фасада. Това е връщане към годините на прехода, когато се поставят едни хора, които са там, с цел да вършат фасадно ръководство ". Според Петков най-хубавият вид би бил парламентарната група на " Демократична България " да предложи техен вид, който да бъде подсилен и от ГЕРБ като евроатлантически насочени, и от Българска социалистическа партия като някогашен съдружен сътрудник.

" Продължаваме Промяната " ще взе участие в диалози за политики, не в диалози за поддръжка на несъмнено държавно управление, съобщи още Кирил Петков и добави, че това ще бъде тезата му и при консултациите за връчване на мандат при президента Румен Радев.

Ако ГЕРБ създадат държавно управление с първия мандат, може да са сигурни, че ще подкрепим решения по тези 16 политики, само че когато става въпрос за корупция - ще бъдем безапелационни, изясни още Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР