Връщането към съществуващото споразумение за иранската ядрена програма няма да

...
Връщането към съществуващото споразумение за иранската ядрена програма няма да
Коментари Харесай

Германия иска по-всеобхватно споразумение с Иран

Връщането към съществуващото съглашение за иранската нуклеарна стратегия няма да е задоволително, то би трябвало да се разшири, с цел да включи и програмата за балистични ракети, съобщи Германия, която е сега ротационен ръководител на Европейски Съюз, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Връщане към настоящето съглашение няма да бъде задоволително ", съобщи немският външен министър Хайко Маас пред "Шпигел " в миг, когато се чака връщане към тази тематика след встъпването в служба на Джо Байдън като президент на Съединени американски щати. "Ще е належащо нуклеарно съглашение плюс, което ще бъде и в наш интерес ", добави немският първи посланик.

Байдън удостовери в сряда, че се отнася положително към връщане на Съединени американски щати в съглашението, в случай че иранските управляващи се върнат към "стриктно съблюдаване " на рестриктивните мерки, наложени на нуклеарната им стратегия.

"Имаме ясни упования към Иран: никакви нуклеарни оръжия, и също по този начин и никаква стратегия за балистични ракети, която заплашва целия район ", акцентира Маас, чиято страна е ръководител на Европейски Съюз до края на годината. "Освен това Иран би трябвало да играе друга роля в района. Имаме потребност от това съглашение тъкмо, тъй като не се доверяваме на Иран ", съобщи той, като добави, че е разискал тези въпроси с френския и с английския си сътрудник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР