Връщане на времената на ВИС и СИК ли са промените

...
Връщане на времената на ВИС и СИК ли са промените
Коментари Харесай

Цветанов: Връща ли Борисов времената на ВИС и СИК като дава на осъдени да са охранители

Връщане на времената на ВИС и СИК ли са измененията в Закона за частната охранителна активност, които позволяват на осъждани и необразовани да стават частни охранители. Това е записано в позиция на партията на някогашния силов вицепремиер и началник на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. От " Републиканци за България " са срещу измененията и приканват за тяхното отдръпване.

Текстовете бяха импортирани в Народното събрание. Според поправките охранители към този момент ще могат да стават осъждани и оправдани, както и хора без приблизително обучение. В момента секторът предстои на специфични ограничавания. Всеки, който желае да стане охранител, би трябвало да си извади особено удостоверение за съдимост, че в никакъв случай не бил осъждан, каквото се изисква за служителите на реда и магистратите. Охранителите наложително би трябвало да имат и приключено приблизително обучение. Ако поправките се одобряват обаче ще отпаднат част от условията.

" Проблемът е още по-голям, тъй като законът дава право на тези хора да реализират насилствени ограничения по отношение на трети лица. По този метод някогашни нарушители биха могли да се снабдят със характерни права като инспекция на документи за идентичност, видеонаблюдение и записване, задържане на хора и други ", пишат от партията на Цветанов.

И питат: " Връщат ли се времената на СИК и ВИС? "
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР