Връщане на хартиените бюлетини заедно с машинното гласуване за всички

...
Връщане на хартиените бюлетини заедно с машинното гласуване за всички
Коментари Харесай

БСП предлага връщане на хартиените бюлетини заедно с машинното гласуване

Връщане на хартиените бюлетини дружно с машинното гласоподаване за всички типове избори, във всички секции с над 300 гласоподаватели. Това оферират Българска социалистическа партия с импортирани през днешния ден промени в Изборния кодекс.

В текстът е записано, че " гласоподавателят може по собствен избор да гласоподава с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласоподаване ".

На последните два избора за парламент (за 46-о и 47-о НС) в секциите с над 300 регистрирани гласоподаватели се гласуваше единствено с машини.

Според вносителите на законопроекта - депутатите Георги Свиленски, Филип Попов и Румен Гечев, това е довело до невиждан спад на изборната интензивност, което би трябвало да бъде преодоляно с връщането на хартиените бюлетини.

Освен това, планът за измененията планува в секциите да има заслон, а не тъмна стаичка, както беше преди когато гласувахме единствено с хартия.

Предлага се резултатите от машинния и хартиения избор да бъдат сумирани и вписвани в секционния протокол и да имат идентичен юридически резултат. Към секционния протокол ще се прибавя този от машинното гласоподаване, както до момента.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР