Връщане на едномесечната карта за една линия предложи днес председателят

...
Връщане на едномесечната карта за една линия предложи днес председателят
Коментари Харесай

Връщат месечната карта за една линия в София

Връщане на едномесечната карта за една линия предложи през днешния ден ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Според него досегашното решение, въпреки и подкрепено от ГЕРБ-ВМРО и всички други в Съвета, основава усложнения на жителите.

" Очевидно е решението на жителите - 36 000 от тях бяха лишени от правото да избират сами дали да употребяват годишната или месечната карта. Това би трябвало да бъде поправено ", означи Георгиев.

Той призна, че този развой ще отнеме най-малко към месец и половина - тъй като измененията би трябвало да минат през месец обществено разискване.

Карта за една линия за месец няма от 1 януари, след промени в тарифната политика на Центъра за градска подвижност.

Георгиев не пропусна да подлага на критика опозицията, която бе сериозна към измененията, и опозицията, която поддържа измененията - които пък са в действителност концепция на неговата политическа мощ:

" Предложението за отпадане на картата е подписано от общински съветници, единомислещо, членове на този комитет от всички политически групи.

Както сътрудниците Зарков и Прошков от ГЕРБ, по този начин господин Калоян Паргов и Альоша Даков. Имаме автограф на господин Симеон Ставрев, има и клипове, в които той презентира за какво би трябвало да отпадне тази концепция.

Разбира се, най-гласовития и твърдящия специалист в превоза господин Бонев също е труженик на тази концепция. "

Борис Бонев бе подложен на критика остро за поддръжката си за новите билети и карти. Неговата теза е, че на никое място в Европа няма едномесечна карта за една линия, това водело до огромни загуби за ЦГМ и визира под 10% от столичани - на които пък би им излязло по-евтино да си вземат годишна карта за всички линии, вместо всеки месец едномесечна за една. Той предвижда, че ГЕРБ с популистки претекстове ще върнат картата още преди дни.

Георгиев напомни и че при започване на седмицата предложи да се анулира санкцията за наложителната валидация на превозен документ. Тя задължава всеки - даже постоянни пасажери с годна карта за година, да вземем за пример, да се валидират при качване в превозвото средство под опасност от 3 лв. санкция. Много жители акцентираха, че по доста линии валидацията е мощно затруднена - апаратите са мъчно налични, постоянно не работят или не валидират документа.

Председателят на СОС посочи, че билет системата работи и хората й се доверяват - въз основата на брой продадени билети. 

" Системата работи, работи добре, няма да разреша едно малко камъче да обърне колата ", отсече Георгиев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР