Връщане на делото за катастрофата край момчилградското село Загорско на

...
Връщане на делото за катастрофата край момчилградското село Загорско на
Коментари Харесай

Лютви Местан иска ново разследване на катастрофата край село Загорско

Връщане на делото за злополуката край момчилградското село Загорско на стадий досъдебно произвеждане и за ново следствие ще желае някогашният водач на ДОСТ Лютви Местан. Той е един от обвинените за пътното произшествие станало на 14 април 2019 година, при който почина 6-месечно момиченце. Автомобил, ръководен от Местан се сблъска с колата, зад чийто волан е стоял Юсеин Ахмед, татко на починалото бебе, който също е обвинен. Според някогашният политик в досъдебния развой са позволени пороци. Лютви Местан сподели още, че е подал тъжба до основния прокурор и по нея е формирано досъдебно произвеждане по отношение на нарушение на конституционното му право за обективен досъдебен развой.

" Вече бях разпитан в качеството си на жалбоподател и очевидец ", сподели Местан. Той добави, че по негова информация се прави инспекция за лъжесвидетелстване по случая с злополуката край Загорско. Тя е по сигнал от Европейския център за транспортни политики, пред който някогашният началник на Пътно ръководство в Кърджали Иван Гавазов е декларирал, че стоп-линията не дава отговор на стандартите, тъй като е сложена два дни след злополуката.

Делото за злополуката край Загорско влезе в съда за трети път, откакто при първото внасяне на обвинителния акт, той беше върнат в прокуратурата за премахване на позволени процесуални нарушавания. Процесът започва за повторно през 2021 година и след многократни отлагания съдията-докладчик се пенсионира. Това наложи делото да започва изначало за трети път.

На разпоредителното съвещание, извършено в понеделник, стана ясно, че юристът на Местан - Нацко Дойчев, е зает с друго дело в София и не може да се яви в кърджалийския съд. Бившият политик разгласи, че поради прекарания през февруари мозъчен инсулт не е в положение да се пази самичък и изиска ново отсрочване на делото. Съдът почете настояването и насрочи ново съвещание за 23 ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР