Връща се хартиеният вот, така нарастват и опитите да се

...
Връща се хартиеният вот, така нарастват и опитите да се
Коментари Харесай

Ето как ще се следи за нарушения през изборния ден

Връща се хартиеният избор, по този начин нарастват и опитите да се манипулира вота. Очаквам доста по-голяма интензивност. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред медии.

„ Отчетено беше като проблем оперативната работа – малко сътрудници и доверени лица и слаба работа с разследващи средства. Имаме към този момент прогрес в тези направления “, изясни той.

Той съобщи, че престъпният контингент се включва кампанийно във всичко, което му носи доходи – незаконната миграция, провеждането на избори и други правонарушения. „ Има доста зависимости, с които едно или друго заплащане да послужи като мотивация да се даде глас за разнообразни партии. Всички схеми ги познаваме, на някои от тях се противодейства мъчно, тъй като вървят по ръба на закона. “

„ Знаем, че част от забавните за нас хора влизат в листите – погрижили сме се за това. Набелязали сме проблематичните секции, евентуалните участници в тази незаконна активност. За да сме ефикасни, би трябвало да стартираме работа от първия ден “, разгласи той.

„ По-добре питайте дилърите на гласове дали има смяна в сумата, която се заплаща. Всеки, който заплаща за глас, е обект от интерес за службите “, сподели още той.

По думите му доста групи, повече от всеки различен път, ще бъдат под наблюдаване: „ Във всяка регионална дирекция сме създали разбор за рискови секции. Прозрачността на процеса ще бъде на доста високо равнище. “

„ Няма да вършим щаб с прокуратурата, тъй като няма правна рамка за това “, разясни още той.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР