Враждата между майката и вдовицата на покойния Андрей Баташов, Теодора

...
Враждата между майката и вдовицата на покойния Андрей Баташов, Теодора
Коментари Харесай

9 години след смъртта на Андрей Баташов майка му призна: Не искам да виждам жена му, тази „люлинска превъзходна”!

Враждата сред майката и вдовицата на починалия Андрей Баташов, Теодора и Боряна, надали в миналото ще утихне. 9 години след гибелта на 45-годишния артист и политик, сред двете продължава да тлее неистова ненавист. Красавецът с аристократична външност – една от огромните звезди на българската сцена, си отиде от този свят на 45 години след тежко боледуване. Майката на Баташов не поддържа никаква връзка с неговата вдовица – освен, че не се виждат и чуват, само че и не желае да приказва за нея.

Възрастната жена обаче постоянно се чува по телефона с Кристина – някогашната танцьорка в отбор „ Филип Кутев ”, която живя с Андрей в продължение на 9 години. „ Не разбрах какво се скапе при тях. След това по какъв начин я откри тази люлинска превъзходна – аз по този начин й споделям... Тя е безмилостен човек, само че по необясними за мен аргументи той се влюби в нея ”, споделя съкрушената от сръб майка на артиста.

От самото начало на връзката на Андрей с Боряна, Теодора не одобрявала избора на сина си. Въпреки че въобще не харесвала снаха си, тя не го показвала и сдържала страстите си. „ Той сгреши единствено един-единствен път и то беше съдбовно. Не можа да открие подобаващата за него брачна половинка ”, признава Теодора. Младото семейство заживяло в прилежащ на нейния апартамент. Майката на Андрей въртяла цялото домакинство и в двете жилища. „ Събота и неделя тя спеше до 2-3-4 часа следобяд, отхвърляше да готви на Андрей, не се сещаше да разтреби, да сътвори малко уют в дома им ”, разкрива майката на Андрей.
Актьорът се венчал за 20 години по-младата от него Боряна през есента на 2008 година на загадка гала в Царска Бистрица едвам 3 месеца след запознанството си. Изненада бе по какъв начин върл ерген като Андрей се реши за толкоз къс период на толкоз съществено обвързване. Приятелка на Теора й загатнала, че най-вероятно хубавицата е съумяла да „ върже ” сина й с магия.

В свои изявленията майка му е признавала, че най-съкровената фантазия на сина му била да има дете. Боряна обаче нямала никакво предпочитание да става майка. „ Той толкоз искаше детенце, толкоз мечтаеше за момиченце. А тя – не! И до момента се води Баташова...Как не се откри някой да се ожени и да махне тази фамилия ”, тюхка се майка му.

На Коледа, година преди да почине, Боряна внезапно се изнесла от вкъщи му. Андрей мвого страдал и плакал от засегнатост. Това майката на артиста в никакъв случай няма да й елементарни. Тя е безапелационна, че някогашната й снаха носи виновност за преждевременната гибел на сина й. Приятели на Андрей също упрекват брачната половинка му за здравните проблеми на Баташов. Според тях той понесъл раздялата тежко, почнал да прекалява с чашата, към която така и така не бил апатичен, не обръщал внимание на прекарани на крайник заболявания и нанесъл непоправими провали на организма си.
„ Толкова страдаше Андрей! По цели нощи сме разговаряли. Звъни ми по телефона, до момента в който съм на работа в читалището, че му тече кръв от носа. Прибирам се и намирам всичко в кръв. Сигурно е вдигнал кръвно. Какво ли не съм му говорила, само че той споделяше: „ Мамо, само че аз я обичам! ” Малко по-късно си отиде. Тя го довърши съгласно мен. Това беше огромен стрес за него ”, упреква я майката на Баташов.

На 29 ноември 2010 година артистът угасна от полиорганна непълнота, след дълготрайно боледуване и лекуване в началото в болница „ Токуда ”, а по-късно и във ВМА. Там Андрей трябваше да бъде квалифициран за чернодробна трасплантация, само че по този начин и не дочака намирането на подобаващия донор. На конференция шефът на клиниката по реанимация във ВМА Николай Петров изясни, че на третия-четвъртия ден от лекуването на артиста в кръвта му са били открити онтитела против ку-треска, което направило невъзможна трансплантацията. Полиорганната непълнота, от която умря Баташов, е разследване от цироза на черния дроб и натрапен сепсис. 9 години след гибелта му майка му разкрива, че е допустимо Андрей да е лепнал ку-треската в Индия. Преди сватбата с Боряна артистът бил на гастрол с театъра в Делхи. Трупата отседнала в хотел, в който водата се пречиствала, само че по-късно имали представления в провинциално градче. Условията там били повече от мизерни.

След гибелта си Андрей остави като свои наследници майка си и вдовицата си. Двете трябваше да поделят два жилището в еднакъв блок и вход в столичния квартал „ Лозенец ”. Едното жилище било тристаен апартамент, а другото – студио, което Баташов трансформирал в фамилно гнездо за него и Боряна. Въпреки че бракът сред Андрей и банкерката просъществувал единствено една година и в течение на идващите 10 месеца двамата живеели разграничени, Боряна имала права на правоприемник, защото гибелта покоси артиста, преди да се разведат. Месеци преди да напусне този свят Андрей подал молба за анулиране на брака им и в последните дни преди да влезе в болница с остра чернодробна непълнота уреждал  подробностите към него с юристите си. Тежкото му положение обаче не му разрешило да довърши процедурата по развода, написа " Уикенд ".

Едва 10 месеца след гибелта му Боряна се появи на кастингите на музикалното шоу „ Х Фактор ” и сподели, че за нея животът продължава и то с песни и танци. Бившата банкерка се впусна в светския живот на столицата и се преквалифицира в конферансие на празненства, състезания за хубост и концерти. 6 години откакто овдовя, Боряна изненадващо се подреди заедно с неомъжените девойки, с цел да хване булчинския букет на вип женитба. „ Мисля, че това приказва задоволително за нея ”, споделя сломената майка на артиста.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР