Връх в цинизма, безхаберието и липса на елементарна съпричастност към

...
Връх в цинизма, безхаберието и липса на елементарна съпричастност към
Коментари Харесай

Цинизъм! Хората си чупят краката на леда, кметът на “Продължаваме промяната” в “Люлин” Георги Тодоров отказва да чисти сняг. Чака 20 сантиметра

Връх в цинизма, безхаберието и липса на обикновена съпричастност към тъгата на хората показва новоизбраният кмет на столичния регион “Люлин ” Георги Тодоров от “добрите сили ” по време на среща с жителите на региона, видя наш кореспондент на място.

“Разпоредил съм на компаниите да чистят единствено в случай че има снеговалеж най-малко 15-20 см. Единствено тогава има смисъл да се чисти ”, безочливо съобщи Тодоров на жител, който се оплака, че “Люлин ” е замязял на ледена пързалка в сибирски концлагер поради отхвърли на кмета да почисти снега и леда от улици и тротоари. 

Решението му е последна демонстрация на варварство, то демонстрира липса на обикновена управническа и организационна просвета, разясниха потресени люлинчани. По закон снегът наложително би трябвало да се чисти всекидневно по улици, булеварди и тротоари, без значение какъв брой тъкмо е наваляло. Дори покривката да е няколко милиметра, тя би трябвало да се изрине, а теренът да се опесъчи, безапелационни са специалисти по локално самоуправление.

“Това с 20-те сантиментра несъмнено Борис Бонев му го е споделил. Момчето схваща от дължини и дебелини, и не приема по-къси атрибути. Само че тук сме се събрали да приказваме за здравето и живота на хората, а не за извратения кеф на новите ръководещи ”, побесня татко, чието дете е с гипсиран крайник поради падение и рухване по злокобно заледена люлинска улица.

Градоначалникът не се трогна и от фотосите с двуметрови преспи, които различен гражданин му показа, нито от роман на дама, принудена да гази през градинките с цел да не се потроши на леда и да не стигне до “Пирогов ”, както се е случило с други 300 софиянци поради тоталната безсърдечност на кметовете от Политическа партия, Демократична България и “Спаси София ”. 

Неспиращите изцепки на Георги Тодоров от “Продължаваме смяната ” накараха хората с носталгия да си спомнят времето на някогашния кмет Милко Младенов, когато “Люлин ” биеше по непорочност и подреденост доста централни квартали.

Гневът на люлинчани ескалира при новината, че Георги Тодоров от Политическа партия е решил да похарчи 400 хил.лв. за нов асансьор в постройката на общинската администрация. Цената, която новият кмет на “Люлин ” е заложил в бъдещите си разноски, е над четири пъти по-висока от естествената стойност на такова оборудване. Присъстващи на срещата жители означиха, че в уеб страницата на Агенцията по публични поръчки може да се види, че за ремонт с аналогични параметри други общини заплащат не повече от 90 хил.лв. Дори асансьор в многоетажен блок в “Люлин ” е коствал 70-80 хил.лв., побесня един от присъстващите.

“Ако кметът Тодоров още един път покаже подобен гьонсуратлък към нашите болки и паники, хората ще се съберем и ще го изринем като ноемврийски сняг ”, заканиха си група поданици на “Люлин ”.

Автор: Crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР