Връх Шипка е символ на единството на българите. Това каза

...
Връх Шипка е символ на единството на българите. Това каза
Коментари Харесай

Димитър Главчев съпреживея случилото се преди 140 години на Шипка

Връх Шипка е знак на единството на българите. Това сподели ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, който се включи в пешеходен поход от с. Шипка до връх Шипка за 140-годишнината от Шипченската епопея, написа Стандарт нюз.
„ Реших да съпреживея случилото се преди 140 години и по този метод да се преклоня пред паметта на героите, които са дали живота си за свободата на България. Това беше причина да се включа в един от лъчовете на туристическия поход до Паметника на свободата на връх Шипка ", изясни Главчев. Самият връх е знак на доста неща. Това е мястото, където би трябвало да покажем националното съединяване. Когато има национални дела е хубаво да се сплотяваме, с цел да вървим напред като народ и страна, сподели още ръководителят на Народното събрание.

„ В подстъпите на този връх се срещат две империи – съветската и османската. Опълчението ни се е присъединило задоволително интензивно, въпреки и 4-5 пъти по-малобройно от османската армия ", добави Димитър Главчев.

„ Връх Шипка е знак на единството на българите и знак на респект към съветски, украински, полски, словенски финландски и други военни, които са починали за свободата на България ", добави той.

По думите му българо-руските връзки имат богата история - минавали са през доста положителни интервали и през не толкоз положителни, само че по традиция връзките сред България и Русия са положителни, защото има обща основа - историята. Главчев сподели още, че се надява връзките сред България и Русия да се развиват в още по-добра посока и добави, че страната ни желае да има положителни връзки с всяка една страна.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР