Връчиха най-престижните награди във филмовата индустрия – Оскарите. Филмът Всичко

...
Връчиха най-престижните награди във филмовата индустрия – Оскарите. Филмът Всичко
Коментари Харесай

„Всичко навсякъде наведнъж” е големият победител на „Оскарите”

Връчиха най-престижните награди във филмовата промишленост – „ Оскарите ”. Филмът „ Всичко на всички места едновременно ” е огромният победител. Той надви над конкуренцията в седем категории, измежду които - най-хубав филм, основна женска роля, поддържащи мъжка и женска роля, както и за постановка.

Четири години след триумфа на българина Димитър Маринов, филм с българско присъединяване сграбчи статуетката и довечера. „ Навални ” с журналиста Христо Грозев победи в категорията най-хубав документален филм.

Научнофантастичното премеждие „ Всичко на всички места едновременно “ завоюва седем от единадесет номинации.

„ Чувството е неописуемо. Тази премия е наша. Тя е на целия екип, на прелестните хора, които го направиха вероятен ”, съобщи продуцентът на кино лентата при връчването на влиятелната статуетка. И добави: „ Това е за татко ми, който както доста емигранти, умря млад. Той ме научи, че хората са по-важни от облагата и че никой човек не е по-голям от другия ”.

С успеха си Мишел Йео влезе в историята. Тя е първата азиатка, спечелила премията за най-хубава основна женска роля.

„ Благодаря! За всички момиченца и момченца, които ме гледат довечера - това е знамето на вярата. Това потвърждава, че когато мечтаеш огромни неща, те се случват. Дами, в никакъв случай не допускайте някой да ви каже, че сте прецъфтели! Нямаше да бъда тук без целия екип на „ Всичко на всички места едновременно ”. Трябва да посветя тази премия на моята майка, на всички майки по света. Те са супергероите, без тях никой довечера нямаше да бъде тук ”, сподели тя.

Ке Хуи Куан взе „ Оскар ” за поддържаща мъжка роля.

„ Благодаря Ви! Майка ми е на 84 години и гледа. Мамо, преди малко завоювах „ Оскар ”. Моето пътешестване потегли от една лодка. Прекарах година в лагер за бежанци и в последна сметка се оказах на най-голямата сцена в Холивуд. Казват, че такива истории се случват единствено в киното. Аз не мога да допускам, че това ми се случи. Това е американската фантазия! ”, възкликна той.

В една от най-напрегнатите съревнования за вечерта Брендън Фрейзър взе премията за най-хубав артист за осъществяването си в „ Китът “.

„ Значи нещата наподобяват по този начин, когато сбъднеш фантазиите си. Благодаря на Академията за достойнството! Благодарен съм на Дарън Аронофски, че ми хвърли един избавителен пояс - креативен, с тази концепция. Самюъл Д. Хънтър беше написал историята. Господа, вие имате големи сърца, като на китове. Имате големи души. За мен е чест да бъда във вашата категория ”, бяха първите думи на Фрейзър, откакто взе премията.

„ Навални ” с Христо Грозев завоюва „ Оскар ” в категория „ Документален филм ”. „ Ние изискуем толкоз доста на Христо Грозев - нашият българин. Христо, ти рискува всичко, с цел да разкажеш тази история ”, сподели режисьорът на кино лентата Даниел Роър. Документалният филм „ Навални ” наблюдава разкритията, които българският проверяващ публицист прави, откакто Алексей Навални е токсичен през 2020 година

Лейди Гага и Риана също участваха, а Рут Картър завоюва най-хубав дизайн на костюми, което я направи първата чернокожа жена, спечелила няколко награди „ Оскар “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР