Врачанският вестник Конкурент“ загуби тайния търг за помещението на редакцията

...
Врачанският вестник Конкурент“ загуби тайния търг за помещението на редакцията
Коментари Харесай

Греда! „Конкурент“ загуби търга за редакцията си, Гошо Синдика се яви с нередовни документи

Врачанският вестник „ Конкурент “ загуби тайния търг за помещението на редакцията си във Враца и ще би трябвало да го напусне, научи организация BulNews.
Вчера от 11.00 часа в постройката на Областна администрация се организира процедурата по тайното наддаване за държавния парцел на ул. „ Г. Бенковски “ №6, който сега се стопанисва от „ Конкурент нюз “ ЕООД.
В тайния търг участваха две компании. 
При отварянето на документите на досегашния наемател се оказа, че те не дават отговор на изискванията, избрани от тръжната документи. Главният редактор на вестника Георги Александров, прочут в обществото като Гошо Синдика, показа разпечатки от онлайн банкиране, които не бяха заверени с автограф и щемпел от банката. В условията за допускане до присъединяване в процедурата категорично написа „ оригинал “, а предоставените разпечатки бяха копие. Комисията смотулеви, че това не било толкоз съдбовно, макар явното нарушаване на разпоредбите. Оказа се обаче, че Гошо Синдика е дал още два документа, които изрично не дават отговор на заложените условия в заповедта на регионалния шеф.
Последва 5-минутна отмора, през което време комисията взе решение да приключи присъединяване на „ Конкурент нюз “ в процедурата и да не отваря плика с ценовото предложение.
Вторият участник в тайния търг се оказа с изрядни документи и се чака до 7 дни регионалният шеф Георги Митов да издаде заповед, с която да в профил нередовния участник и да разгласи второто сдружение за победител в търга.
През това време „ Конкурент “ ще би трябвало да си потърси ново помещение за редакция, защото по виновност на Гошо Синдика загуби опцията да остане на същото място. Предстои в къси периоди преместването на климатици, парна апаратура, техника, телефони и мебели, което сигурно ще натовари в допълнение финансово затъналото в блатото на безпаричието издание.
Очаква се новата редакция да е в някоя дупка, която изцяло да дава отговор на репутацията на медията и основния ѝ редактор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР