Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда за подсъдимата И. Л.

...
Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда за подсъдимата И. Л.
Коментари Харесай

Условна присъда за млада шофьорка, убила приятеля си в катастрофа край Враца

Врачанският областен съд произнесе неоправдателна присъда за подсъдимата И. Л. Тя бе приета за отговорна в това, че през декември 2021 година, на пътя край врачанското село Мраморен при ръководство на лек автомобил „ Ауди " се е движела с превишена скорост от към 135,8 км/ч, при оптимално позволена отвън обитаемо място от 90 км/ч.

Заради високата скорост тя аварирала и по несъобразителност е предизвикала гибелта на приятеля си Б. Б., на 25 години, който седял в колата на предната седалка. По това време подсъдимата била на 18 години, а шофьорската й брошура била издадена по-малко от месец преди злополуката.

По искане на подсъдимата и нейната отбрана делото се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване. И. Л. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета, оповестиха от съда.

Наложеното наказване на И. Л. след редукцията е една година и четири месеца отнемане от независимост, чието осъществяване е отсрочено за период от три години. Съдът също лиши злощастната шофьорка от правото да ръководи автомобил за период от две години, считано от влизане на присъдата в законна мощ. В това правосъдно произвеждане не са били предявени цивилен искове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР