Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за

...
Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд остави в ареста мъж, обвинен в убийството на баща си

Врачанският областен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Д. П.

Срещу него е повдигнато обвиняване от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 26.11.22 година към 02.00 ч. в къща в с. Осен съзнателно е умъртвил татко си К. М., като му е нанесъл прободна рана с нож в региона на шията.

Съдът одобри, че са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за вземането на най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “ по отношение на Д. П. Престъплението, за което му е повдигнато обвиняване, се санкционира с „ отнемане от независимост “ до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Налице е обосновано съмнение за евентуална причастност на обвинения към закононарушението, в което е упрекнат. Съществува и действителна, а не хипотетична заплаха от това обвиненият да извърши закононарушение. „ Съдът смята, че са налице всички учредения по член 63, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс и че единствената мярка за неотклонение, която на този стадий би осуетила действителния риск от нова незаконна активност и би подсигурила естествения ход на наказателното произвеждане по делото, е точно най-тежката - задържане под стража “ – се споделя в претекстовете на съда.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР