Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия К.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия К.
Коментари Харесай

Присъда за смърт на бременна

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда за подсъдимия К. Й. (на 19 г.). Той бе приет за отговорен в това, че на 25 май м. година във врачанското с. Гложене при ръководство на лек автомобил " Фолксваген голф " е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата.

Водачът карал със скорост 93 км/ч при позволена в обитаемо място от 50 км/ч. В прав сектор от ляв завой, заради придвижването с превишена скорост използвал спирачки, вследствие на което е изгубил ръководството, напуснал платното за придвижване, блъскайки се с дясната страна в железобетонен дирек.

Освен това подсъдимият не е имал нужната дееспособност за ръководство на МПС. При удара в стълба на място починала седящата до него на предна дясна седалка Ц. Б., с която той живеел на фамилни начала и била бременна.

Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване. К. Й. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета.

Наложеното наказване на подсъдимия след редукцията е две години и осем месеца отнемане от независимост, чието осъществяване е отсрочено за период от четири години. Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР