Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия К.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия К.
Коментари Харесай

Осъдиха условно шофьора, причинил катастрофата със загинала бременна жена в Гложене

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда за подсъдимия К. Й. (на 19 г.). Той бе приет за отговорен в това, че на 25.05.2022 година към 18.20 ч. в с. Гложене при ръководство на лек автомобил " Фолксваген голф " е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата - член 21, алинея 1 от ЗДвП, движейки се със скорост 93 км/ч при позволена такава за категория " В " в обитаемо място от 50 км/ч, в прав сектор от ляв завой, заради придвижването с превишена скорост използвал спирачки, вследствие на което е изгубил напречната резистентност на колата, като се отклонил вляво и напуснал платното за придвижване, блъскайки се с дясна странична част в региона на дясната врата на автомобила в железобетонен дирек и подсъдимият не е имал нужната дееспособност за ръководство на МПС, по този начин по несъобразителност е предизвикал гибелта на седящата до него на предна дясна седалка Ц. Б., с която той живеел на фамилни начала и била бременна.
За съдбовния случай тогава писа още веднъж първо BulNews.



Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. К. Й. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Наложеното наказване на подсъдимия след редукцията е две години и осем месеца „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено за период от четири години. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР