Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия И.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия И.
Коментари Харесай

Осъдиха условно мъж, прегазил и убил врачанин

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда за подсъдимия И. Т. Той бе приет за отговорен в това, че на 09.03.2022 година във Враца, при ръководство на товарен автомобил „ Форд Транзит ” е нарушил Закона за придвижване по пътищата, като по време на придвижване обратно не е извършил задължението си да обезпечи лице, което да му алармира за рискове и по несъобразителност е предизвикал гибелта на В. И. от същия град.
Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. И. Т. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Наложеното наказване на подсъдимия след редукцията е 1 година и 4 месеца „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено за период от 3 години. Съдът лиши И. Т. и от правото да ръководи МПС за период от 2 години. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР