Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия Х.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия Х.
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор, предизвикал катастрофа със загинал в Оряхово

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда за подсъдимия Х. Б. Той бе приет за отговорен в това, че на 02.05.2022 година, на кръстовище в Оряхово, при ръководство на лек автомобил „ Ауди А4 “ в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, при завиване на ляво за нахлуване в различен път, не е пропуснал насрещно движещия се лек автомобил " Фолксваген Шаран ", като го е блъснал с предната си част в лявата странична част, след което последният автомобил се отклонява вдясно и продължава придвижването си и след към 10 метра блъска в лявата страна съвсем спрелия на границата на кръстовището лек автомобил „ Дачия Логан ", като по несъобразителност е предизвикал гибелта на лидера на лекия автомобил „ Дачия Логан “ Д. М.
По искане на подсъдимия и неговата отбрана делото се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият Х. Б. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Наложеното наказване на Х. Б. след редукцията е две години „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено за период от четири години. Съдът също лиши Х. Б. от правото да ръководи МПС за период от три години, считано от влизане на присъдата в законна мощ. Той ще заплати, както разноските, направени в досъдебното произвеждане, по този начин също хонорарите на двамата юристи, които по време на правосъдния развой са били повереници на потърпевшите.
Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР