Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 4 години

...
Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 4 години
Коментари Харесай

Осъдиха на 4 години затвор Дейвид, който блъсна и уби учителката Цветана Цекова от Враца

Врачанският областен съд през днешния ден постанови ефикасна присъда от 4 години „ отнемане от независимост “, която ще би трябвало да се изтърпи при първичен „ общ “ режим от подсъдимия Дейвид. Д.



Припомняме, че той бе приет за отговорен в това, че на 24.11.2021 година, към 17.30 ч., във Враца, при ръководство на лек автомобил " Ауди А6 " в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, движейки се в обитаемо място със скорост от 70 км/ч, която е по-висока от оптимално позволената скорост за категория " В " от 50 км/ч, по несъобразителност е предизвикал гибелта на учителката Цветана Цекова, като е избягал от местопроизшествието. 



По искане на подсъдимия и неговата отбрана делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, като подсъдимият призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Първоначалното наказване, несъмнено от съда за това закононарушение е 6 години „ отнемане от независимост “, което след редукцията дефинира наложеното наказване за Д. Д. да е 4 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим.
Съдът приведе в осъществяване напълно и друго наказване „ отнемане от независимост “ за период от пет месеца, наложено на подсъдимия по дело по разказа на Районен съд – Враца, което той ще би трябвало да изтърпи също при първичен „ общ “ режим.
На подсъдимия Д. Д. бе наложено и наказване " отнемане от право да ръководи МПС " за период от седем години от влизане на присъдата в действие.
Подсъдимият бе наказан да заплати по 9 950 лева на трима близки на потърпевшата Ц. Ц. – на брачна половинка й и на двамата й синове, като тези суми са за покриване на разноските им за адвокатско заплащане в досъдебното произвеждане и в правосъдното произвеждане. Тримата не предявиха цивилен искове в това дело. Д. Д. бе наказан да заплати и 3143 лева в интерес на страната за направени разноски за експертизи и фотоалбум.
Мотивите към присъдата ще бъдат направени от съда в законоустановения период.
Присъдата на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР