Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца постанови „задържане под стража“ за двама, обвинени в грабеж на възрастен мъж

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 35-годишния В. И. и 15-годишен юноша. Двамата са упрекнати в това, че на 20 февруари т. година във врачанско село, в съучастничество, като съизвършители, са лишили от владението на притежателя – 85-годишният Ц. Д. - сумата от 280 лева и мобилен телефон, с желанието незаконно да ги присвоят, и използвали за това мощ. Според обвиняването на Окръжна прокуратура – Враца, те му нанесли удари с газово оръжие в региона на главата и го душили. Единият от обвинените, въпреки и малолетен, е разбирал свойството и смисъла на действието и е могъл да управлява постъпките си. Другият обвинен – В. И. – е осъществил действието в изискванията на рисков рецидив.
При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастността на двамата обвинени към закононарушението, в което са упрекнати, както и че съществува заплахата те да извършат закононарушение или да затруднят следствието.
Определението на Окръжен съд – Враца предстои на неотложно осъществяване. Това определение може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Апелативен съд – София.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР