Врачанският окръжен съд днес остави без уважение молбата за условно

...
Врачанският окръжен съд днес остави без уважение молбата за условно
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд отхвърли молбата за предсрочно освобождаване на осъден за грабеж с убийство видинчанин

Врачанският областен съд през днешния ден остави без почитание молбата за условно предварително освобождение на К. П. от Видин. Той е приет за отговорен в обир, съпроводен с ликвидиране. Присъдата, която му е наложена за това закононарушение от Видинския областен съд е “доживотен затвор “. Със свое решение Софийският апелативен съд променя присъдата на 20 години „ отнемане от независимост “. Към момента той е изтърпял 12 години, 3 месеца и 14 дни в Затвора във Враца. Остават за изтърпяване 7 години, 8 месеца и 16 дни.
В правосъдно съвещание през днешния ден, посредством видео-конферентна връзка по скайп, наказаният поддържа молбата си.
Според управлението на Затвора във Враца, молбата е неоснователна. В мнението от управлението се споделя, че все още не са изпълнени задачите, заложени в проекта на присъдата. Осъденият К. П. отхвърля осъществяването на закононарушението, не зачита собствеността и правата на другите хора, не разпознава и не осъзнава проблемите си, което води до неспособност за разрешаването им.
Участващият в правосъдното произвеждане прокурор също даде мнение да не се почете молбата.
Окръжният съд, откакто изслуша страните в процеса и ревизира показаните по делото писмени доказателства, реши че молбата е неоснователна. “Лишеният от независимост към момента не е дал задоволително безапелационни доказателства за смяна в настройките си за водене на закономерен метод на живот. За контрактуваните действия, отразени в проекта на присъдата е регистрирано, че не са изпълнени. Приема се, че индивидуално-корекционната работа с ограничения от независимост не е приключила и се дава рекомендация да продължи до момента в който не настъпи смяна в настройките с оглед образуване на сериозно отношение към осъщественото закононарушение, вярно формулиране на проблемите и вдишване на отговорност за личните дейности “ – се споделя в претекстовете на съда.
Определението на Врачанския областен съд не е дефинитивно, а предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд в седемневен период от през днешния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР