Врачанските училища пуснаха анкета сред родителите дали са съгласни на

...
Врачанските училища пуснаха анкета сред родителите дали са съгласни на
Коментари Харесай

Искат да тестват за COVID-19 и учениците във Враца, родители недоволстват /aнкета/

Врачанските учебни заведения пуснаха анкета измежду родителите дали са съгласни на децата им да бъдат направени антигенни проби, научи организация BulNews.
Тестването на учениците разбуни духовете и за малко в обществената мрежа заваляха стотици мнения от недоволни родители. В пост във врачанска група бе пусната анкета /вижте по-долу в галерия/ по тематиката, в която са дали своят вот 161 души, а от тях са съгласни едвам 10. Останалите 151 родителя изрично са декларирали, че отхвърлят децата им да бъдат тествани.
От образователните заведения прецизират, че все още задачата е да се открият настройките на родителите, както и че проучването ще е по избор.
Антигенният тест, който желаят да вършат на учениците, е приравнен с PCR-изследванията. Ако резултатът се окаже позитивен, автоматизирано ученикът и неговите контактни лица ще се слагат под карантина. Мнозина от родителите се питат не е ли по-удачно да се създадат всеобщо проби за антитела, като те ще покажат дали учащите са преболедували COVID-19 и са построили имунитет против него и споделят, че това ще даде по-ясна картинка за разпространяването на болестта, а и ще донесе успокоение за тези, които към този момент са я преборили.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР