Врачанските села по Искърското дефиле готвят бунт заради проблеми с

...
Врачанските села по Искърското дефиле готвят бунт заради проблеми с
Коментари Харесай

Жители на врачанските села по Искърското дефиле готвят протест заради проблеми с тока

Врачанските села по Искърското дефиле готвят протест поради проблеми с електрозахранването. Според кметовете на обитаемоте места повредите са прекомерно чести и продължителни, изключително в есенно-зимния интервал. След многократни диалози с електроразпределителното сдружение и спешните екипи, които се отзовават на място, от години е ясно, че проблемите идват главно от електропровода „ Рашов дол “.
Въпреки направените досега вложения в оборудването, токовата рецесия продължава, настояват недоволните.
„ Търпението ни се изчерпа. Като стане повреда, всички хора звънят на нас, кметовете, и ни желаят пояснение. Ние пък търсим отговори от доставчика на услугата. Аварийните екипи поставят старания, само че е време за изрично решение на казуса, който продължава с години “, изясни кметът на село Ребърково Петър Петков, който започва обща подписка за селата.
Зад идеята застават твърдо кметове и поданици на Лютиброд, Зверино, Елисейна, Оселна, Игнатица, Очин дол и Зли дол. Подписи ще се събират до 15 декември. Това не е първия път, в който селата се сплотяват за общата идея. Писма са изпращани неведнъж до общинския кмет, регионалния шеф, Министерство на енергетиката, Министерски съвет, персонално до президента и министър-председателя даже. До момента схващане и поддръжка за превъзмогване на рецесията с тока жителите на пострадалите села получават непроменяемо от кмета на община Мездра Генади Събков. Той неведнъж се среща с тях, с цел да обсъдят проблема. На последната полемика градоначалникът удостоверил уговорката си към хората от Дефилето и признал, че от проблеми с електрозахранването страдат и други обитаеми места в района, измежду които селата Долна и Горна Кремена.
Разбиране жителите от осемте села срещат и при регионалния шеф Малина Николова, която за последно се е срещала с тях в понеделник.
Недоволните хора от селата се заканват и на ефикасни протестни дейности, съчетани със затваряне на съществени пътни артерии, като трасето през Дефилето за София, в случай че гласът им не се чуе и проблемите не се решат един път вечно.
„ Искаме да сложим и въпроса за възможни обезщетения на семейства, дребни и междинни предприятия, които натрупат загуби при всяко спиране на електрозахранването “, добави още Петър Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР