Врачанска фирма бе глобена с над 20 000 лева за

...
Врачанска фирма бе глобена с над 20 000 лева за
Коментари Харесай

Врачанска фирма отнесе над 20 бона глоба за неизплатени заплати

Врачанска компания бе санкционирана с над 20 000 лв. за неизплатени заплати на чиновниците си, научи организация BulNews. Солената глоба е наложена поради неполучени хонорари в размер също на над 20 000 лв., заяви шефът на инспекцията по труда във Враца Румен Младенов.
Фирмата се занимава с рандеман на инертни материали. Причината за високата санкция е поради следващо нарушаване след към този момент натрапен акт.
По време на инспекции през месец февруари чиновници на инспекцията са открили общо 340 нарушавания от страна на работодателите, за които са издали 334 наложителни наставления. Най-голям брой нарушавания са установени при спазването на работното време, използването на почивки, отпуски и полагане на ексклузивен труд – 154 броя. На второ място се подреждат нарушаванията, свързани с неналичието на документи, инструктаж и образование – 112,а тези с сигурност на труда са 44.
През февруари инспекторите по труда са съставили 7 акта и 7 наказателни постановления на работодатели от Врачанско за сумата от 27 000 лв.. 6 остарели наказателни постановления за 9 900 лв. са влезнали в действие предишния месец.
За месеца, след намесата на инспекцията по труда, са изплатени 11 400 лв. забавени заплати в текстилна компания, добави Младенов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР