Врачанки са първите шестима учители, които ще работят по метода

...
Врачанки са първите шестима учители, които ще работят по метода
Коментари Харесай

Шестима учители от Враца получиха дипломите си за работа по метода Монтесори

Врачанки са първите шестима учители, които ще работят по метода на доктор Мария Монтесори в детските градини. Техните дипломи през днешния ден бяха връчени на специфична гала в Община Враца, съобщи кореспондентът на.
Кметът Калин Каменов поздрави педагозите за преминато образование по международно известния способ на Монтесори. Той сподели: „ Обучението по метода " Монтесори " е инвестиция в децата. Те ще бъдат по-подготвени, по-отговорни и по-уверени в себе си, когато продължат образованието си в учебно заведение.
На церемонията участва и Христо Чукурлиев – шеф на Факултета за отдалечено, електронно и продължаващо образование в Нов български университет. Той похвали врачанските учители и локалното управление, което поддържа метода " Монтесори " и го вкарва в детските градини. Приветствие насочи и обучителят Ренета Венева от Нов български университет. „ Имате поддръжката на своите фамилии, на сътрудниците си и на община Враца. Бъдете смели и работете с кураж и сърце с децата “, съобщи Венева.
Обучението на педагозите, получили дипломи " Монтесори ", бе извършено през интервала март - септември 2018 година То е дело на Нов български университе т по особено създадена образователна стратегия. Като сътрудници в реализирането на плана вземат участие български експерти, с интернационална тапия от AMI (Международната Монтесори асоциация). Врачанските учители, минали курса на образование, са преподаватели в детските градини „ Слънце “, „ Щастливо детство “ и „ Славейче “.
Обучителната работа по метода " Монтесори " включва още 20 педагози от Враца и двама учители от детски градини в Бяла Слатина и Козлодуй, които ще се квалифицират от месец септември 2018 до месец юни 2019 година
По метода на италианската педагожка и доктор Мария Монтесори у нас и в чужбина сполучливо се работи повече от 100 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР