Врачанин вдигна институциите накрак заради магазин в града, от който

...
Врачанин вдигна институциите накрак заради магазин в града, от който
Коментари Харесай

Натопиха хотел и магазин за мебели за замърсяване на въздуха

Врачанин подвигна институциите накрак поради магазин в града, от който се излизал гъст пушек и миришело доста неприятно, научи BulNews.bg. Съобщението за обгазяването е подадено на тел. 112 и на електронната поща на районната ревизия по околната среда и водите.
От известието до еколозите излиза наяве, че от магазин „ Мебелен свят “, който се намира на бул. „ Мито Орозов “ в града, се стелело гъст пушек и неприятна миризма. Еколозите направили инспекция на място и открили, че в магазина за отопление се употребява апаратура на твърдо гориво. При огледа обаче не било открито изгаряне на боклуци, съществуване на пушек и неприятна миризма в региона на магазина.
Екоекспертите са проверявали и различен сигнал за съществуване на неприятна и задушлива миризма, само че този път ставало въпрос за хотелски комплекс „ Долче Вита “, който се намира на основен път Е-79 до Мездра. Миризмата идвала от изгаряне на гуми от хотелския комплекс. Инспекторите незабавно ревизирали данните и открили, че комплексът също се отоплява на твърдо гориво. По време на обхода на региона не забелязали черен пушек от комина на хотела, нито пък изгаряне на текстилни боклуци, масла или различен тип нетрадиционни горива. Във въздуха обаче се усещало миризма от горене.
През миналия месец еколозите получили за следващ път сигнал за замърсявания с боклуци на пътните отбивки на път Е-79 в сектора Враца – Ботевград и Враца – Краводер. Проверен е и сигнал за формирано нерегламентирано бунище по пътя от село Ракево за село Добруша. До река Ботуня имало разпилени единични бройки пластмасови бутилки и опаковки, а от двете страни за земен път, отклоняващ се от пътя за село Добруша, имало разпилени боклуци от друг генезис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР