Врачани са големите победители в 9-ото издание на конкурса „Силата

...
Врачани са големите победители в 9-ото издание на конкурса „Силата
Коментари Харесай

Има надежда! Банда от Враца отвя конкуренцията и спечели рок конкурса на Милена Славова /снимки+видео/

Врачани са огромните спечелили в 9-ото издание на състезанието „ Силата на рока “, който се провежда от Милена Славова, научи BulNews.bg. Групата „ Røadwire “ /позната до неотдавна като „ High voltage “/ съумя да пребори конкуренцията и бе класирана преди всичко.
Конкурсът е за авторска рок ария и се провежда годишно от първата дама на българската тежка музика. Тазгодишното издание се организира в границите на два дни – 28 и 29 септември в столицата. Първата вечер мина с квалификации в бар „ RockIt “. Да продължат напред се бориха 14 банди, най-вече от София и Пловдив. За финала, който се организира в неделя в „ Маймунарника “, се класираха 7 от тях.
Врачаните от „ Røadwire “ бяха единствените представители на Северозападна България в състезанието. Те обаче затвърдиха Враца като град с дълбоки рок обичаи и безусловно отвяха конкуренцията. Тяхното осъществяване на авторското парче „ Back on track “ съумя да впечатли журито и им донесе първата премия - запис на сингъл в студио „ Mastilo Records “. Зад тях останаха „ Sakar “ от София и „ Red Trigger “ от Пловдив, а премията на публиката отиде при „ Born for Vengeance “ от Русе.
Групата съществува от началото на 2017 година, само че под друго име и с различен състав. В момента в бандата са Юли Хальов (барабани), Илиян Цветков (бас китара и бек вокали), Мартин Събков (ритъм китара и вокали) и Радостин Михайлов (соло китара и бек вокали). Музикантите към този момент могат да се похвалят с много участия зад тила си, само че това е първото им огромно самопризнание от сходен конкурс.
„ Предишното име на групата беше „ High Voltage “, само че защото хората доста постоянно ни асоциираха с AC/DC и си мислеха, че сме кавър тайфа, взехме решение да сменим името на „ Røadwire “. Името няма съответно значение, само че може да се пояснява по следния метод - Road, демонстрира нашия път към участията и пътя към триумфа, а Wire, демонстрира нашата експедитивност, китарите, силата, жицата в случай че щете и характера на групата “, разясниха членовете от групата за BulNews.bg.
Рок очакванията на Враца дадоха обещание да продължат да работят интензивно, защото им предстоят още повече участия отсега нататък. В професионалните им проекти влиза записването на албум от към 6 песни. Следващият месец бандата пуска тениски с автентичен дизайн с логото и признака на групата.
Вижте отвяващото осъществяване на „ Røadwire “ от състезанието:

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР