VR устройствата стават все по-разпространени и постепенно навлизат в ежедневието.

...
VR устройствата стават все по-разпространени и постепенно навлизат в ежедневието.
Коментари Харесай

Cybershoes прави още една стъпка във виртуалното пространство

VR устройствата стават все по-разпространени и последователно навлизат в всекидневието. Появиха се триизмерни игри с висока реалистичност, а виртуалната действителност към този момент се употребява в образованието.
Компанията Cybershoes отива още по-далеч в това отношение и предлага доста забавни устройства, които усилват резултата на наличието във виртуалната действителност.

По време на събитието We Are Developers , нашият екип посети щандовете на Cybershoes , ситуирани малко настрана от залите с лекциите. Впечатленията от Cybershoes са доста положителни.



Устройствата на Cybershoes се слагат върху обувките, а потребителят сяда на комфортен стол със специфични подлакътници, които могат да се махат. Седалката се върти към оста си, а всички придвижвания направени от потребителя, се трансферират във виртуалната действителност и даже се чуват в слушалките. При вървене, потребителят е на половина седнал. Ходенето по този метод е доста интуитивно, само че по-важното е, че виртуалното пространство не е лимитирано от действителното пространство.



При придвижване, VR системите разчитат на ръчни контролери, които се употребяват сходно на джойстици. Потребителите могат да вървят единствено в пространството, лимитирано от действителното пространство. Когато се постанова да се продължи по-нататък, би трябвало да се употребява джойстика за продължение още по-напред или за „телепортиране“. Този метод за напредване няма нищо общо с действителността. Много хора получават по този начин нареченото VR-гадене, от несъответствието на облика във VR шлема и чувствата на потребителите.

Cybershoes дава опция това да бъде избегнато.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР