Впонеделник властите разпространиха кадри от камерата за наблюдение на последните

...
Впонеделник властите разпространиха кадри от камерата за наблюдение на последните
Коментари Харесай

Шокиращи кадри от боди камера показват последните мигове на Соня Маси

Впонеделник управляващите разпространиха фрагменти от камерата за наблюдаване на последните мигове на Соня Маси, преди тя да бъде простреляна смъртоносно от органите на реда в дома си в Спрингфийлд, Илинойс.

36-годишната Маси е била убита на 6 юли, откакто се обадила в шерифската работа на окръг Сангамон, тъй като се страхувала, че на открито може да има клошар , оповестяват юристът на фамилията ѝ и полицията на щата Илинойс.

Бившият заместител на окръг Сангамон Шон Грейсън е упрекнат, че е прострелял Маси в лицето, откакто той и различен служител на реда са били изпратени в дома ѝ малко преди 1 ч. през нощта.

На Грейсън са повдигнати обвинявания в ликвидиране от първа степен, нанасяне на телесна щета с огнестрелно оръжие при утежняващи виновността условия и длъжностно закононарушение, съобщи прокурорът на окръг Сангамон Джон Милхайзър.

Absolutely horrific. “Body camera video shows Sonya Massey's final moments before she was fatally shot by a deputy ”.
— Jeff Strater (@jeffstrater)
Грейсън не се призна за отговорен предходната седмица, съгласно юриста му Дан Фулц, който отхвърли да разяснява след публикуването на записите от боди камерите.

На фрагментите се вижда по какъв начин Грейсън и негов сътрудник чукат на вратата на Маси няколко пъти, до момента в който Маси не отваря.

„ Моля те, не ме наранявай “, чува се по какъв начин Маси споделя на Грейсън. Вторият служител на реда не е разпознат от управляващите.

„ Защо да те контузвам? Вие ни повикахте “, дава отговор Грейсън.

Униформените споделят на Маси, че са ревизирали региона към къщата ѝ и не са видели никого, след което я питат дали има потребност от помощ за нещо друго. Грейсън също по този начин пита Маси дали е добре душевен, на което тя дава отговор: „ Да “.

„ Обичам ви, благодаря ви “ , споделя Маси, до момента в който затваря вратата. Униформентие я питат дали черният джип на алеята ѝ с разрушено стъкло е неин, на което тя дава отговор, че не и че някой го е докарал там.

След това служителите на реда влизат в къщата на Маси, където стартират да я разпитват.

След това Маси се придвижва до печката си. Ситуацията се напряга, когато тя реалокира тенджерата от печката.

„ Къде отивате? “ - пита тя служителите на реда.

„ Далеч от вашата гореща, пареща вода “, дава отговор Грейсън.

„ Укорявам ви в името на Исус “ , споделя тя.

Маси не се доближава до служителите на реда с тенджерата и остава в кухнята си.

„ По-добре да не се заклевам в Бога, че ще те гръмна в лицето “, споделя Грейсън, преди да извади револвера си.

„ Добре, скърбя! “,  Маси споделя и се скрива.

Вторият полицай  също изважда револвера си.

Чуват се три изстрела, до момента в който Грейсън продължава да крещи на Маси да хвърли тенджерата. Маси не може да бъде забелязана иззад кухненския плот, само че видео от камерата на Грейсън демонстрира, че Маси е пуснала тенджерата, когато се е навела.

Мъжете се обаждат за здравна помощ.

Вторият заместител споделя, че отива да си вземе медицинския комплект.

„ Това е изстрел в главата, пич, тя е подготвена “ , споделя му Грейсън. 

След това отива да вземе медицинския си комплект, като споделя: „ Искам да кажа, че не можем да създадем доста “.
               

„ Можем най-малко да се опитаме да задържим, да спрем кръвта “, споделя вторият служител на реда. След това отива в кухнята, намира една забрадка и я подава на Маси. На фрагментите фигурата на Маси е цензурирана, само че до главата ѝ към момента се вижда огромна локва кръв и се чува по какъв начин тя се задъхва.

Когато Грейсън се връща в дома, той пита различен сътрудник, който в това време е влезнал: „ Има ли нещо, което можем да създадем за нея? “ . Мъжът дава отговор: „ Не. “

„ Добре, тогава даже няма да си прахосвам медикаментите “,  казва Грейсън.

Заместникът пита Грейсън: „ Къде е револверът? “

„ Не, тя имаше вряла вода и ме атакува с вряла вода “, споделя Грейсън.

Когато Грейсън излиза от къщата, стоящият извън представител на правоохранителните органи го пита дали е добре.

Вторият заместител остава при Маси, като държи кърпата на главата ѝ, до момента в който дойде здравна помощ. Грейсън не е забелязан да се пробва да помогне на Маси.

Според щатската полиция Маси е откарана в болница, където е оповестена за мъртва.

Прегледът на закононарушението, извършен от щатската полиция, е открил, че Грейсън е имал съображение да насочи служебното си оръжие към Маси, с цел да я накара да се подчини. Но все пак стрелбата не е оправдана. 

Милхайзър, прокурор на окръг Сангамон, съобщи в по-ранно изказване, че прегледът на следствието на щатската полиция, в това число записите от боди камерите, „ не поддържа заключението, че заместител Шон Грейсън е бил оневинен при използването на смъртоносна мощ “.

Шерифът на окръг Сангамон Джак Кембъл съобщи в изказване от предходната седмица, че Грейсън е бил уволнен, защото е било ясно, че „ не е работил, както е бил подготвен или в сходство с нашите стандарти “.

В изказване, оповестено в понеделник във Facebook, Кембъл съобщи, че Маси е мъртва заради „ безпричинно и неразумно решение “, взето от Грейсън.

„ Грейсън е имал разполагаем други благоприятни условия, които е трябвало да употребява, Действията му бяха непростими и не отразяват полезностите или образованието на нашата работа. Сега той ще бъде наказан от системата на наказателното правораздаване и в никакъв случай повече няма да работи в правоохранителните органи “, споделя Кембъл. 

Шерифът продължи да споделя, че Маси „ излишно е изгубила живота си “ и че фамилията ѝ заслужава отговори.

В понеделник президентът Джо Байдън също взе отношение по убийството, като съобщи, че Маси би трябвало да е още жива, и похвали прокурорите за „ бързите им дейности “.

Байдън съобщи, че е „ сломен “ за децата на Маси и нейното семейство.

„ Когато се обаждаме за помощ, всички ние като американци - без значение от това кои сме и къде живеем - би трябвало да можем да го създадем, без да се опасяваме за живота си. Смъртта на Соня от ръката на отзовалия се служител на реда ни припомня, че прекомерно постоянно чернокожите американци се сблъскват със страхове за своята сигурност по метод, по който доста от останалите не се опасяват “, сподели президентът. 

На конференция в понеделник Бен Крамп, юристът, представляващ фамилията на Маси, размишлява дали расата е изиграла роля в смъртоносната пукотевица.

„ Това е въпросът, който остава в нашата общественост, тъй като доста от нас погледнаха това видео и си споделиха: „ Ако беше бяла жена, той нямаше да направи това “, сподели Крамп.

В следващо изказване юристът похвали решението за задържане на някогашния служител на реда без право на гаранция, като дефинира този ход като „ още една значима стъпка в търсенето на правдивост за фамилията на Соня Маси “.

Следващата правосъдна дата на Грейсън е планувана за 26 август.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР