Вписването на Георги Иванов – Гонзо като президент на Българския

...
Вписването на Георги Иванов – Гонзо като президент на Българския
Коментари Харесай

Жалба от аматьорски клуб спря вписването на Гонзо като президент на БФС

Вписването на Георги Иванов – Гонзо като президент на Българския футболен съюз (БФС) в Търговския указател се отсрочва.

Причината е тъжба от страна на аматьорския футболен клуб „ Скравена “ и последвало определение на Софийския градски съд (СГС), с което до разглеждането ѝ всъщност е отказано регистриране само че партидата на федерацията. Четвъртодивизионният тим е внесъл тъжба против решенията на конгреса на БФС от 15 март за избор на Иванов и нов директорски съвет на спортната федерация.

Според клуба по време на конгреса са направени промени, които „ опонират на устава на БФС “. Така жалбоподателят упорства за анулация на всички решения, в това число избора на Георги Иванов за президент.

Именно тази тъжба става мотив Софийски градски съд да спре вписването на Иванов до привършване производството по исковата молба на " Скравена ". Аматьорският тим от едноименното село в община Ботевград е член на БФС и на това съображение жалбата е позволена.

Определението на съда за отвод за регистриране на измененията може да се апелира от БФС пред Софийски апелативен съд в 7-дневен период, написа изданието „ Сега “, като се базира на Sportal.

Проверка на „ Булевард България “ в Търговския указател удостовери, че и все още представляващ БФС е Михаил Касабов, който пое краткотрайно поста след оставката на Борислав Михайлов като президент на футболната федерация до избора на ново управление. В регистъра е оповестено и определението на Софийски градски съд за прекъсване на производството по регистриране на нов Управителен съвет и президент, определени на 15 март. Тогава Иванов завоюва гласуването против Димитър Бербатов, като единствено 1 глас докара до това да не се стигне до балотаж сред двамата кандидати за наследници на Михайлов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР