Впечатляващо мнозинство от живеещите в ЕС се опасяват, че съюзът

...
Впечатляващо мнозинство от живеещите в ЕС се опасяват, че съюзът
Коментари Харесай

Голяма част от европейците се опасяват от разпад на ЕС

Впечатляващо болшинство от живеещите в Европейски Съюз се притесняват, че съюзът може да се разпадне през идващите 20 години, демонстрира изследване на Европейския съвет за външна политика. В 10 от изследваните 14 страни над 50% имат вяра, че е допустима такава възможност. Най-големи песимисти са в Словакия /66%/, Полша, Италия, Румъния и Франция /58/.

Ако това стане, европейците се тормозят, че ще изгубят най-много опциите си за свободна търговия (38%), пътешестване (37%), свободата на избор на местоживеене и работа (35%), взаимната активност по сигурността и защитата (28%) и принадлежността към съюз, който може да противостои на суперсили като Съединени американски щати и Китай (25%). Само 8% не мислят, че биха изгубили доста от възможния разпад на Европейски Съюз.

Голям е делът на европейците, съгласно които е допустима война сред страните в Европейски Съюз - 28% приблизително. Най-силно уверени в това са по-младите интервюирани - в някои от страните над 50%. Тази наклонност е по-силна измежду поддръжници на крайнодесни партии, както и измежду по-голямата част от респондентите, които няма да гласоподават или не са решили.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР